Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Miért nem tudom feldugni a...

Miért nem tudom feldugni a mini tampont? 14\L

Figyelt kérdés
Szűz vagyok.Sokáig és erösen vérzek.Utálom a betétet,mert csúszkál,oldalt kifolyik,ragad a fenejemhez és egyszerűen undi.Szeretnék tampont használni.Próbáltam gugolva,fél lábam a kád szélén tartva,fekve,mindenhogy,de nem megy fel.Lehet,hogy nem jó helyre próbáltam?Segítsetek,kérlek.

2015. nov. 21. 15:44
 1/7 anonim ***** válasza:
84%
Biztos jó helyre próbálod, csak nem jól csinálod. Nem jó az irány, vagy egyszerűen nem tudsz kellőképpen ellazulni hozzá. Nem mindenkinek megy. És ha nem megy, akkor nem kell erőltetni.
2015. nov. 21. 15:48
 2/7 anonim válasza:
54%
Én is 14 vagyok, de én simmán felteszem. Probálkozz a hüvely "alsó" részén, és ne görcsölj rá. És ha egyszer feltetted akkor csak akkor húzd ki amikor már megtelt, másképp elég kellemetlen (tapasztalat). Betétet akkor is tegyél alája, legalább egézségügyit, biztos ami biztos. És ne használd napi szinten, mert nem egézséges, a vérrögök igy nem tudnak kijönni
2015. nov. 21. 15:56
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Minden ki tud jönni, egyébként egyetértek minden előzővel.

Kérdező,a tampon papírján szokott lenni ábra.

A hüvelynek van egy görbülete, sokat segít, ha előbb az ujjaddal tapintod ki, hova és milyen ívben kellene benyomni. Mindezt nedves állapotban, amikor erős a vérzés, akkor a legkönnyebb.

Ha így sem megy, akkor lehet, hogy extrém szűk vagy (de akkor már az ujj se megy be fájdalom nélkül). Hallottam már ilyesmiről, ritka, de létezik.

Remélem, összejön, én annyira utáltam a betétet, hogy a legelső alkalommal ész nélkül mentem tampont venni 11 évesen. Amúgysem ér sokat egy betét erősebb vérzésnél, a tampon+betét kombó mégiscsak tovább bírja... Hatalmas vastag pelenkafélékben nem járhatunk.

2015. nov. 21. 16:07
 4/7 A kérdező kommentje:
A középsö ujjam teljesen befér,viszont a tampon feldugása fáj...
2015. nov. 21. 16:27
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Akkor szerintem nyílegyenesen próbálod felnyomni, pedig valóban van ott egy görbület, ott egy picit el kell mozdítani a tampont más irányban, mert ha ezt nem teszed meg, akkor nem fog felmenni a tampon teljesen úgy, ahogy fent kell hogy legyen.
2015. nov. 21. 16:29
 6/7 anonim válasza:

En leszoktam ulni, szetrakni a labaimat es egy tukorrel nezem, hogy mindent jol csinalok-e:D

Ezeket persze csak otthon, nem rohangalok suliban egy tukorrel

2015. dec. 27. 15:44
 7/7 Szakály Emma válasza:

En ugyan ezzel szenvedek, ma probaltam elosszor, 15 eves vagyok es egyszeruen nem megy, nekem muszaj lenne mivel tancolok es igy a betet elegge kellemetlen meg undi lenne, nem erzek ra az iranyra,hogy megis merre kene felnyomni

Milyen pozban a "legajanlatosabb"? Vagy ez tok egyeni?

2016. jún. 15. 20:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!