Kinek milyen tapasztalatai vannak a Cypromix tablettával?
Milyen migréned van? Ha aurával járó, akkor TILOS a kombinált fogamzásgátló szedése, így a Cypromix is. Ha nem aurás migréned van, akkor csak szimplán nem javasolt...
Egyébként is...miért éppen Cypromix? Ugyanis ez a gyógyszer eredetileg androgéntúlsúly miatt jelentkező tünetek (acne, szőrösödés) kezelésére van, önmagában fogamzásgátlónak adni sem lehetne..
azt mondta az orvos, hogy emiatt a gyógyszer miatt rendszeresre áll majd be a menstruációm valamit a görcsök is elmúlnak és a fejfájásomat is helyreteszi. (hozzáteszem nem szedtem még fogamzásgátlót) egy havi adagot kaptam, és ha nem lesz panaszom akkor utána nagyobb mennyiséget is kiír.
Másik választásom a szalicilsav szedése lett volna de azt mondta érdemesebb a cypromixet választani mert így tkp. 3 dolgot intézek el vele
1. A fogamzásgátló nem a saját ciklusodat rendezi. A tiédet egyszerűen kikapcsolja, és helyette azért lesz rendszeres a vérzésed, mert a tabletta megvonása vérzést okoz. Mivel mindig 21 nap után vonod meg a gyógyszert, így a vérzés is rendszeres lesz.
Ha abbahagyod, akkor újra a te hormonrendszerednek kell majd működnie, így valószínűleg ugyanúgy rendszertelen lesz majd, sőt... Sok esetben, ha rendszertelen ciklusra írják fel, akkor még rosszabb is lesz, mint előtte.
Mégis mennyire rendszertelen a menzeszed?
2. Arra, hogy "rendezze a ciklust" és csökkentse a görcsöket, bármelyik kombinált fogamzásgátló készítmény megfelelő, nem a legmagasabb hormontartalmú szert kellene rá felírni. Pláne nem olyat, ami ráadásul eredetileg csak bőrgyógyászati indikációban lehetne adható, ez benne is van az előiratában:
"A Cypromix bőrproblémák, például pattanásos bőr (akné), nagyon zsíros bőr és fokozott szőrnövekedés kezelésére szolgál fogamzóképes korú nőknél. Fogamzásgátló tulajdonsága miatt kizárólag akkor írhatják fel Önnek, ha kezelőorvosa megítélése szerint a hormonális fogamzásgátló megfelelő kezelés az Ön számára.
Kizárólag akkor szedheti a Cypromixet , ha az akné elleni egyéb kezelések, például a bőrön helyileg alkalmazott, vagy antibiotikumos kezelések után bőrének állapota nem javult."
3. A kombinált fogamzásgátlók egyik mellékhatása éppen a migrén. Olyat én még a büdös életben nem hallottam, hogy valakinek pont a tabletta mulasztja el a migrénjét/fejfájását. Persze attól még nem kizárt, csak furcsa.
Milyen jellegű fejfájásod van? Ha migrén, azon a tabletta jó eséllyel nem segít, sőt. Ha pedig aurás migréned van, akkor mint ahogy írtam már, TILOS a kombinált tabletta szedése, mert jelentősen növeli a stroke kockázatát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!