12 éves lány vagyok. A derekamnál vannak lilás csíkok, érszerüségek. Mitöl van?
Lehetséges, hogy attól van, bár a közelében sem vagy a túlsúlynak, de lehetséges, hogy nagyon száraz és rugalmatlan a bőröd illetve gyorsan nőttél (mint minden 12 éves) és a bőröd nem tudta követni, ezért szétrepedt.
Hát nagyon mást nem tudsz tenni mint, hogy türelmesen testápolózod és majd idővel elmúlik. De majd ne lepődj meg ha idővel a melleden is lesz pár csík, ez is normális.
Nincs valed semmi baj. Számold ki a testtömegindexed.
Az is lehet hogy tesin megütöted magad azért lilás.
köszi a válaszokat.^^
mind két oldal olyan,de másnál is láttam hasonlót,nem hinném hogy beütöttem volna
Nagy valoszinuseggel stria csikok, amik a borod nyulasanak kovetkezmenyekepp alakultak ki. Ha hajlamos vagy ra (a nok tobbsegen vannak ilyen repedesek sajnos), akkor odafigyelest igenyel a jovoben! Igyal elegendo folyadekot (1,5-2 liter naponta), E, es A vitaminban gazdag eteleket, es ami a legfontosabb, mostantol hasznalj testapolot (lehetoleg jo zsirosat, hogy a borod ne szaradjon ki, es rugalmasabba valjon). A testapolo szinten akkor jobb, ha E-vitaminos. A kritikus testreszek, amiket kremezz: comb kulso resze, csipo, popsi, popsi folott a derek es a mell.
Nem szeretnelek megijeszteni, de sajnos ezek a stria csikok nem mulnak el, csak idovel kivilagosodnak, es kevesbe lesznek feltunoek. De pont ezert kremezd napi rendszeresseggel, hogy megelozd a tovabbi nyulast.
(En nem figyeltem elegge oda, mikor 13 eves voltam, es azota banom. De azota ket gyerekkel voltam nagy pocakos terhes, es akkor mar tudtam mit tegyek, igy a hatalmas hasam, es a tobbi sulyfelesleggel megrakott testem sem lett csikos...)
Remelem Te szep maradsz :-)
Ui: De ha meg is repedezett lesz a borod, akkor se ess nagy ketsegbe, fogadd el magad olyannak, amilyen vagy. A fiuk lattak mar ilyet, es latni is fognak meg eleget (mint ahogy mondtad, nem te vagy egyedeul ezzel a problemaval)...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!