Ugye nem rák? 1 hete észrevettem, hogy a szeméremajkamon nőtt egy hólyag szerű. Mára már sokkal nagyobb, és kemény, de nem fáj. Mi lehet ez? Nagyon félek.
Ebből a leírásból nem lehet semmi egyértelműt kijelenteni, de ez akár még kemény fekély is lehet (mely fájdalmatlan), és akkor ezt bizony akár szifilisz is okozhatja. De természetesen más is lehet, de inkább menj orvoshoz, mert ilyenkor még antibiotikummal teljesen gyógyítható, de később már nagyobb bajt is okozhat (idegrendszeri, szív- és érrendszeri tüneteket).
Pont ma írtam egy másik válaszolónak szifiliszről, ha érdekel beleolvashatsz:
http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__ferfiak-egeszsege__7..
Én furunkulusra tippelnék. Fertőtlenítős (betadinos) lemosás, párakötés hat rá.
De lehet szőrtüszőgyulladás is, az sem feltétlenül fáj, amíg be nem érik (mint a pattanás). Erre is jó a betadine.
Nyugi, hétfőig már csak két nap! Az orvos ránéz és tudni fogja, mi ez :=). Jobbulást!
Biztos, hogy nem rák, ne aggódj:) A rák elég alattomos, általában nincsenek ilyen külső jegyei. (Max a bőrráknak)
Inkább tényleg begyulladt szűrtüsző, furunkulus, herpesz vagy ilyesmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!