Mik a tünetei a pajzsmirigy betegségnek? És hogyan zajlik a vizsgálat?
Szia!:)
A pajzsmirigy betegségnek elég általános tünetei vannak,szóval ha gyanakodsz,vizsgáltasd ki magad mindenképpen,mert nem biztos hogy pajzsmirigy betegség,de a tünetek:
Nagyon rövid idő alatt nagyon gyors hízás(pajzsmirigy alúlműködés)
Nagyon rövid idő alatt,nagyon gyors fogyás(pajzsmirigy túlműködés)
a legnagyobb melegben is fázol
-székrekedés
-nem megfelelő a nyálelválasztásod
-pikkelyes,rendkívül száraz(esetleg ekcémás bőr)
A háziorvos ad beutalót:)
És nem tudom milyen korban vagy,de a legjobb hely,A Pécsi Klinika:)(Én is oda járok)nagyon aranyosak:)
eredmény vizsgálattól kb.2 hét
Vizsgálat:Általában vérvételből kiderül,esetleg még csontkór röntgen.
Kezelés enyhébb esetekben gyógyszeres kúrákkal,de egyébként rengeteg dolog van,amivel még te is javíthatsz a működésen,bár nekem alúlműködik,szóval csak arra tudok ötletet adni:Imola nevezetű ásványvíz-az átlagnál magasabb jódtartalma van,és amióta iszom,a pajzsmirigyem kisebbedik folyamatosan:DÉs nem is drága 300ft/karton (6 üveg)
tenger gyümölcsei(a tengervíz miatt magas jódozott só tartalom)
ételek jódozott vagy tengeri sósan:)
olívabogyó nagyon-nagyon-nagyon jó(bár én utálom.. :s ):D
Remélem tudtam segíteni:)
Hajrá:)
Köszönöm válaszod!
Száraz bőr,ekcéma,székrekedés van. A hízás is adott,bár sosem voltam sovány. Úgyhogy van esélyem rá!:(
Pécs nincs olyan messze,de helyileg nem is vesznek vért,nincs is vizsgálat?
dehogynem,ha kérj beutalót korházba Endokrinológiára.(ott vizsgálják a pajzsmirigy betegséget.
Én csak azt mondom,hogy az ország legjobb endokrinológusa péccsen van,Prof.Dr.Soltész Gyula:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!