Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Pajzsmirigyprobléma-teherbeesé...

Pajzsmirigyprobléma-teherbeesés 34 éves vagyok és már 1 éve próbálkozunk a babával, a nőgyógyászom hormonvizsgálat során kiderítette, hogy a TSH-m magas: 4,707. Tehát alulműködik. Ezzel lehet teherbe esni, vagy gyógyszer kell, ill. milyen?

Figyelt kérdés
2010. márc. 19. 09:51
1 2
 11/13 anonim válasza:

Kedves kérdező!

Én is voltam vérvételen, a TSH-m 6,050 mIU/l. Én is babát szeretnék, és most egy kicsit meg is ijedtem. Ha a terhesség elején vagyok mondjuk, akkor lehet hogy beteg babám lesz mert magas az értékem?

2010. márc. 23. 13:08
 12/13 A kérdező kommentje:

Igen.Én most már meggyőződtem róla, hogy ez az érték veszélyes is lehet, mivel ez egy jódhiányos állapotra utal, és ha terhesség alatt a magzatnak az anya szervezetéből kevés jód jut, agykárosodás léphet fel, vagyis kreténizmus. Ilyen érték mellett állítólag nem lehet teherbe esni (állítólag nekem is emiatt nem sikerül), de ha véletlenül mégis, nagyon veszélyes. Én most már azon vagyok, hogy amíg endokrinológus megfelelő gyógyszerekkel nem állítja be a TSH-t, addig inkább nem is próbálkozunk a babával, nehogy valami baj legyen.

Majd utána ráhajtunk.

2010. márc. 23. 13:45
 13/13 anonim válasza:
pajzymirigy tultengésem van nekem is.és októberben nem tervezett egészséges babát szültem.nem mindig az az igaz ami a könyvekben van.
2010. márc. 24. 23:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!