9 hónapja császárral szültem, már nem szoptatok rendszeresen, nem menstruálok még, viszont egy ideje elég sűrű fehér folyásom van. Mitől lehet?
Kedves!
Velem hasonló volt a helyzet, én több, mint egy évig nem menstruáltam. Több nőgyógyászt is végiglátogattam, mire az egyik kibökte, hogy nem voltam felkészítve, felkészülve a szülésre. Egy pszichés gát van bennem (még mindig). Ez a tünet azt is jelzi, hogy még az ovuláció sem tért vissza. A tudatalatti nem engedi az ovulációt, hiszen az egész szülés megviselt, ezzel védekezel tudat alatt a következő teherbeesés ellen.
Nem ovulálsz (feltehetően!), így menstruáció sincs...
Igazából, ha jól tudom, itt nem nagyon szabad chatelni, csak még annyit, hogy fel kell dolgozni magát a szülést.
Ha előre meg volt beszélve a császár, akkor kevésbé értem, ha nem volt megbeszélve, hanem hüvelyi úton indult, de végül megcsászároztak, akkor logikusabb. Az én esetem az utóbbi volt. Azt csinálom, hogy feldolgozom a szülésem azzal, hogy megpróbálok minél többet megtudni a szülésről, a szülés menetéről, videókat nézek a neten. Most kiderült, azok szupi szülések, az anyák minimum a 3. gyereküket szülik a kamerák előtt. Persze, így könnyű dicsekedni. Mellesleg a védőnőnek is tudnia kéne segíteni ilyen helyzetben, sőt neki illett volna felkészítenie lelkileg a szülésre. Elmagyarázni hogy néz ki, kábé meddig tart, mikor mi fog történni, stb. No, meg persze a nőgyógyászt se felejtsük ki...
Amikor feldolgoztad a szülés körüli traumádat, akkor fogsz testileg is rendbe jönni. Nekem már félig sikerült.
Meg azért is érdemes feldolgozni és utánanézni a szülésnek, ha véletlenül ismét terhes leszel, akkor nehogy amiatt abortáld el a kisbabád, mert félnél egy újabb császártól vagy mert irracionális félelmeid lennének egy hüvelyi úton történő szüléstől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!