Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Miiiit tegyek? Muszáj orvoshoz...

Miiiit tegyek? Muszáj orvoshoz fordulni? Nem lehet orvos nélkül kezelni?

Figyelt kérdés

attól tartok trichomonasom van :/

és 15 éves vagyok és nem nagyon akarok elmenni nőgyógyászhoz....

attól tartok nyáron kaptam el ahol nyaraltam... nem volt tul higénikus a wc =/

2010. márc. 18. 00:06
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:

hali,

akármilyen betegséged is van, nem vagy orvos. a doki egy egyszerű vizsgálattal (kenetvétel) meg tudja nézni, mid van. lehet, hogy nem is egyféle dolgod van stb.

menj el orvoshoz. nyugi, nem te vagy az első, akinél ilyet lát, és nem is az utolsó. az sem fogja érdekelni, honnan kaptad el, sokkal inkább az foglalkoztatja, hogy a saját állapotod ne legyen súlyosabb, és ne add tovább. egyedül ne szedjél antibiotikumokat. (van, akinél pl. ez beborítja a szervezetet, és gombásodás alakul ki...)

a kérdéseidből úgy tűnik, nyár óta megvan neked... de gyermekem, miért nem mentél hamarabb orvoshoz?! ezeknek a fertőzéseknek komoly szövődményei tudnak lenni, miközben pár nap alatt kikezelhető... a váróteremben sem tudják majd, milyen bajod van, nyugi. ciki, nem ciki, meg kell nézetni magad.

2010. márc. 18. 05:46
 22/27 anonim ***** válasza:
a candidásoknak írom elsősorban: engem évekig kezeltek a nőgyógyászaton (hol gomba, hol baci), mire kiderült, hogy cukorbeteg vagyok. amióta kiderült, semmi nőgyogyós bajom nincs.
2010. márc. 18. 05:49
 23/27 anonim ***** válasza:
79%

Könyörgöm (különösen 01:43-nak) ne mondjátok, hogy gombás fertőzére antibiotikum kell!!! Bakteriális fertőzésre való antibiotikum.

Kedves Kérdező! Ne haragudj, de nem hiszem, hogy a háziorvosod helyben hagyta a wc-n szerzett trichomonas elméleteted. Vagy lehet, hogy ezt azóta kombináltad ki? A tünetek sokszor megtévesztőek az átlagemberek számára. Pl. hetekig kezeled magad otthon gomba ellen (hiszen minden reklámban ezt szajkózzák), aztán, amikor elmész végre orvoshoz, "mert visszatérő, makacs gombás fertőzésed van", egy rutinvizsgálattal kiderül, hogy egyszerű bakteriális fertőzés (ugyanolyan gyakori, mint a gomba, csak azt nem reklámozzák naponta 100x a tv-ben két szappanopera között) és kevesebb mint egy hét alatt szépen kikezelhető.

Ezért fontos, hogy elmenj nőgyógyászhoz, aki megállapítja, mi okozza a tüneteidet.

Sajnálom, hogy 13 éves korodban kellemetlen élményeket szereztél, de ez nem lehet ok arra, hogy egy fertőzésre ne a szakorvosnál, hanem az interneten keress orvosságot. Ha tartasz a vizsgálattól, kérd meg anyukádat vagy a barátnődet, hogy kísérjen el, úgy gyorsabban telik az idő a váróban. Amikor pedig sorra kerülsz, ő szépen kint megvár.

Jobbulást!

2010. márc. 18. 06:54
 24/27 anonim ***** válasza:

ma 06:54-nek

01.43-as vagyok...Ki mondta,hogy gombás fertőzésre antibiotikum kell???Én a CANDIDA betegségemre kaptam antibiotikumot.De írtam,hogy ez a betegség is produkál folyást,és gombás fertőzéses tüneteket...

Olvass mielőtt kioktasz..

2010. márc. 18. 12:03
 25/27 anonim ***** válasza:

12:03: olvasni nekem biztosan nem kell, én ugyanis tudom, hogy a candida egy sarjadzógomba-féle.

Idézek:

"A Candida albicans a széles körben elterjedt „Candida” sarjadzógombák osztályának a leggyakoribb faja. Normál körülmények között is megtalálható a szervezetben, a bél baktériumflórájának kontrollja alatt áll. Különböző változatai ismertek, a candida gombatörzsek nem mind lehetnek jelen testünkben, de akár már születéskor is bekerülhetnek szervezetünkbe (például csecsemőkori szájpenész). A bél hasznos baktériumflórája (immunrendszerünk részét is képezi) szabályozza a bélben letelepedett gombák szaporodását, de ha az károsodást szenved, vagy megsemmisül, akkor a bélben lévő élesztőgomba elszaporodik, elözönli a szervezetet (száj, garat, illetve a nemi szervek nyálkahártyája)."

A candida GOMBAAAAAAA!

És ha nullára pontozol és még arrogánsabban írsz, akkor is gomba marad. Legalább magadban, csendben ismerd el, hogy tévedtél. Nincs ezzel semmi baj, senki sem tudhat mindent. Csak nézz utána légyszíves.

2010. márc. 18. 12:57
 26/27 anonim ***** válasza:

: ma 12:57

OKÉ befejezheted...

2010. márc. 18. 12:58
 27/27 anonim ***** válasza:

Itt az ideje rendet tenni.

Először is, hogy a kérdezőnek mi a baja, azt csak ő tudja.

A Candida fehér, túrós (bocs a kifejezésért, de tényleg ez a leírása) folyást okoz.

A Trichomonas zöldes, habos folyást okoz. Amúgy ez egy protozoon, nem baktérium, de a metronidazol, mely egy antibiotikum, erre is hat.

A Gardnerella egy baktérium, ez halszagút okoz, és erre is jó a metronidazol.

Ez a 3 leggyakoribb ok, de ezeken kívül számos más ok is lehet, ezért mindig fel kell keresni az orvost.

Szóval, "candidázni" minden olyan kérdésre, ahol valaki hasonló gondokkal küzd elég szűk látókörre vall.

A Trichomonas terjedhet WC-ülőkével, törölközővel és szexuális úton is (de nem csak így).

A kérdezőnek pedig ajánlott elmennie orvoshoz, mert egy 5 perces vizsgálat, majd pár szem tablettával megszüntethető a gond.

2010. márc. 18. 15:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!