Szűz vagyok, fogamzásgátlót szeretnék. Meg fognak vizsgálni?
Nálam pl semmi vizsgálat nem volt. Megkérdezte, miket szedek, mire kell, mire vagyok allergiás. És ennyi. Felírt egyet és kész. De nyilván nem ez lenne a normális.
19L
Ha szűz vagy, akkor el lehet tekinteni a bimanuális vizsgálattól a felírás előtt, de természetesen ilyen esetben az első aktus után vissza kell battyogni a dokihoz egy vizsgálatra.
Igazából ami fontosabb lenne, az a megfelelően részletes anamnézisfelvétel. És ez az, ami sokszor el szokott maradni...
Megkérdezhetem, hogy miért is van szükséged fogamzásgátló tablettára?
Mióta menstruálsz? Rendszeres-e a ciklusod? Mióta rendszeres? Van-e valamilyen betegséged (pl. cukorbetegség, endokrin eltérések, migrén, autoimmun betegségek stb.)? Szedsz-e valamilyen gyógyszert? Családban előfordult-e trombózis?
Mert ha nem menstruálsz normálisan, és gyógyszerrel szétbszod, akkor, miután leálltál vele, ugyanúgy vagy egyáltalán nem fogsz vérezni.
Trombózis meg kizáró ok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!