HPV gyanú, nagy a baj?
Figyelt kérdés
22 éves vagyok ma voltam nőgyógyásznál és csinált rákszűrést.Azt jelölte be hogy benignus sejtelváltozás,hpv gyanú,gyulladásos reaktív hámelváltozással,p2.Nem mondott semmit itthon láttam ezt.Annyit mondott hogy menjek vissza 4 hét mulva de azt lehet a fogamzásgátló miatt mondta mert azt kértem.Nagy a baj?2015. okt. 26. 14:35
1/8 anonim válasza:
Hpv gyanúra nem mondott semmit? Következőleg meg fogja nézni,melyik fajta,ha van egyáltalán.Ne idegesítsd magad feleslegesen,nem is biztos.Ez egy vírus,rengeteg fajtája van,olvass utána.Van,hogy gyógyszeres kezeléssel van,hogy magától elmúlik.
2/8 anonim válasza:
Minden relatív. Ma, a nyugati világban, a szexuálisan aktív emberek kb. fele átesik rajta, kb. mindenki aki partnereit gyakrabban váltogatja, egyidejűleg a szexuálisan aktív nők 20-30%-a. A vírusfertőzés tüneteiként jelentkező bőrelváltozások kezelésére jól bevált módszerek vannak (ecsetelés, fagyasztás, lézeres műtét), de a vírust csak évek alatt győzi le az immunrendszer, addig pedig a fertőzést átadhatod másoknak, ami ciki.
3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm,akkor ne tegyek semmit?A mellembe beleszokott nyilalni meg fáj alul a hasam (most várom a mensimet).Mondtam neki ezeket és annyit mondott hogy a kettő nem függ össze.Megnyomogatta a mellemet és ennyi :(
2015. okt. 26. 14:58
4/8 A kérdező kommentje:
Nem cserélhetem a partnereimet több mint egy éve van szerelmem és az elött se voltam együtt sok férfival
2015. okt. 26. 15:00
5/8 A kérdező kommentje:
*cserélem
2015. okt. 26. 15:00
6/8 anonim válasza:
A "benignus" jóindulatút jelent, a P2 azon eseteket jelöli, melyekben észlelhetők ugyan eltérések (pl gyulladás, kórokozó baktériumok, gombák stb), azonban nem jelentenek daganatos vagy daganat előtti elváltozást.
forrás:
Gondolom hüvelykenet mintát labor megnézi, és ebből megállapítják hogy van-e HPV fertőzés vagy sem, szükség esetén egyéb citológiai mintát is vesznek.
7/8 anonim válasza:
Ha szerencsére nem lesz HPV-d, akkor biztonság kedvéért majd oltasd be magad.
8/8 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm. Megnyugodtam. Ezek után hogy mennyire paráztam, ha nincs biztos befogom oltatni magam. Ugy felnyújt hogy most bizonyos mozdulatoknál fáj meg akkor is amikor megtörlöm. :( Mondta hogy azért kell igy megnéznie mert hátrahajló méhem van.
2015. okt. 26. 16:53
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!