Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Miert lehet ez?

Miert lehet ez?

Figyelt kérdés

16 eves lany vagyok es 3 eve jott meg eloszor. Azota beallt es mindig majdnem napra pontosan (+-1;2) jott meg. De az elmult 2 honapban mindig 10 napot kesett es mostis mar 5ot.

Nem szedek semmilyen gyogyszert es nem fekudtem le senkivel.

Mitol lehet ez? Kicsit megilyedtem...

2015. okt. 18. 07:48
 1/3 anonim ***** válasza:

Ez teljesen normális jelenség az előzményekre tekintet nélkül. Ebben a korban még az sem ritka ha egy teljes ciklus kimarad.

Megnyugtatlak, még felnőtt korban is csak azoknak pontos hosszútávon a ciklusuk, akik gyógyszert szednek. Mindenki másnál néhány nap ide-oda tök normális.

2015. okt. 18. 08:00
 2/3 A kérdező kommentje:
De 10 nap?? Az is normalis?
2015. okt. 18. 08:24
 3/3 anonim ***** válasza:

Az elözönek nincs egészen igaza, mert már három éve rendszeres a menzeszed, tehát már beállt a szabályzásod.

Abban sincs igaza, hogy csak annak szabályos a ciklusa, aki gyógyszert szed - nekem egész életemben - 40 éven keresztül mindig 25-26 napra jött meg. Háromszor maradt ki - ez a három terhességemkor volt.

A kérdésdre: Ha hirtelen másmilyen lett a ciklusod, akkor annak valami oka van.

Ez lehet akár stressz, hirtelen fogyás/hízás, de akár valami rendellenesség (gyulladás, ciszta vagy más) is, ezért (is) célszerü lenne elmenned nögyógyászhoz és megnézetni magad.

Ugyanis minél elöbb kezdik az esetleges problémát kelezni, annál valószínübb, hogy rendbejössz, minél tovább halogatod, annál esélyesebb, hogy probléma esetén az krónikus lesz.

Szóval ne halgass az elözöre, menj orvoshoz és tisztáztasd az okot.

2015. okt. 18. 08:25

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!