Fogamzásgátló - ti szednétek a helyemben vagy inkább ezt felejtsem el?
Az helyzet, hogy PCO-t állapított meg a nőgyógyász (nem PCOS-t, mert más tünetem nincs, mondjuk nem vagyok vékony) és az orvos felvette a fogamzásgátló szedését (szerencsére csak finoman), hogy szebb lesz a bőröm meg ilyenek.
Viszont nekem van egy halom kontraindikációm, amikről mintha hallani se akart volna...
-Jelenleg hematológiai kivizsgálás alatt állok trombózishajlam miatt (a családban volt egypár, az egyik nagyanyámnak fiatalon és idősen is), amire a doki csak akkor kapta fel a fejét, amikor mondtam, hogy azért komolyan vizsgálnak. Amikor rákérdeztem a hajlamra, azt mondta csak minimális a kockázata...
-Magas a koleszterinem, pedig nem tömködök zsíros kajákat (ezt tudja is a doki), azt is hallottam, hogy a magas húgysav sem jó, ha van, már gyógyszert is szedtem rá
- Van rajtam felesleg, már kicsit visszeresedik is a lábam (valószínű ez is örökletes, mert anyámnak és mindkét nagyanyámnak ilyen, pedig én sportolok rendszeresen)
-Policisztás az ováriumom
-Nemi életet nem élek, és 21 éves vagyok (ezt csak azért tettem hozzá, hogy azért ennyi idősen a koleszterin, húgysav, visszér nem túl jó jel)
Nem, nem szednék. Nekem "csak" PCOS-em van, nincs semmi kontraindikáció, de így sem szedek...
Méghozzá azért nem, mert az alap problémát úgy sem oldja meg, a tüneteket meg csak addig javítja, amíg szedi az ember.
Nekem nem egy ismerősöm járt úgy, hogy egyszerűen nem bírja letenni a tablettát, mert ha abbahagyja, akkor még rosszabbak lesznek a tünetei, mint valaha is volt a tabletta előtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!