Mi köze van a májfunkciónak a fogamzásgátló tablettához?
Eléggé kétségbe vok esve. Egy kétségbeesett lány (17)
Nyáron jártam 1nőgyógyásznál mivel szerettem vna elkezdeni a fog.gátló tabletta szedését, és felírattam. Nagy meglepődésemre az orvos nem küldött el vérvételre, se semmi, egyrészt ezért nem is lett kiváltva az a recept amit felírt, megbízhatatlannak találtuk, még tájékoztatást sem adott a gyógyszer szedéséről, h hány nap szünet kell, mikor, stb. Tegnap jártam nem ilyen jellegű gonddal a háziorvosomnál és megkérdeztem h írhat-e fel nekem ő tablettát?! Azt válaszolta h kell előtte 1 vérvétel és amugy írhat. Meg is történt.. Ma vittem vissza az orvoshoz a leletemet. Hablatyolt ott vmit, aztán aztmondta h mivel nagyon hasonlít az a vmi ami a papíromon van 2 olyan "betegségre" vagy korra v nem tudom mire ami kizáró ok fogamzásgátló szedésénél ezért megkérdez erről 1 nőgyógyászt. (Volt olyan rendes a dokim és keresett 1et, és mivel nem érte el most amikor ott voltam.) Még megprobálja elérni azt a dokit, azt kérte h 1hét múlva menjek vissza .. de semmit nem mondott csak h addig napoljuk el és h majd meglátjuk.
Előre is köszönöm a válaszaitokat!
A gyógyszereket (és a mérgeket) általában a máj bontja le - ezért fontos, hogy jól működjön: ha mégsem, akkor nem szedheted azt a gyógyszert. A doki most olyat talált, ami azt jelenti: LEHET, hogy valami gond van a májaddal. Lehet, hogy csak annyira súlyos, hogy miatta nem szedhetsz fogamzásgátlót.
Mindenesetre örülj, hogy megtalálta - és külön örülj neki, hogy nem szedted a szert, vizsgálat nélkül.
Meg fogja majd mondani, hogy mit javasol a májad rendbetételére, ha gond van. De akkor egy (jó) időre felejtsd el a fogamzásgátlót... nézz utána (akár itt): van más lehetőség is.
Ha viszont mégis szedheted, akkor NAGYON PONTOSAN járjál majd be az ellenőrző vizsgálatokra!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!