A méh mérete normális? Nőhetett 1 év alatt? Vagy ez a durván 2 centi semmisség? Esetleg azért lehetett az eltérés, mert más orvosnál voltam, más fajta uh gépet használt? Magyarázat lent.
Előre is leszögezem, tudom, nagyon bugyuta kérdést fogok feltenni, de érdekel. Tavaly októberben voltam az éves rákszűrésen, ahol az ultrahang alapján a méhem kb. 44 mm X nem tudom mennyi volt. A leletet ma találtam meg, így nem emlékszem a pontos adatra. Ekkor közvetlen a menstruációm elmúlása után voltam.A méhnyálkahártyám 3 mm volt.
Hétfőn ismét elmentem orvoshoz, nem oda, ahol előző évben voltam. Ugyanúgy ultrahang, itt leletet nem kaptam, viszont vizsgálat közben mondta a doki, hogy (ha jól emlékszem), hogy 6 centis méh, a nyálkahártya 6,2 mm. Ez a vizsgálat a menstruációm előtt 1 héttel volt, hétfőn kell megjönnie. Gondolom, a méhnyálkahártya azért vastagabb, mert menzesz előtt vagyok most, akkor pedig pont utána volt, így levált.
Egyszerűen csak más orvos, más gép. Az egyik így mérte, a másik úgy. UH-val nem annyira könnyű azért pontosan mérni, főleg akkor, ha valami régi szar gép:)
Ne aggódj miatta, semmi gond nincs.
"1 hónappal az együttlét után már 6-7 hetes terhes lennél"
Ezt vajon hogy sikerült kiszámolni? :-o
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!