Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » A méh mérete normális? Nőhetet...

A méh mérete normális? Nőhetett 1 év alatt? Vagy ez a durván 2 centi semmisség? Esetleg azért lehetett az eltérés, mert más orvosnál voltam, más fajta uh gépet használt? Magyarázat lent.

Figyelt kérdés

Előre is leszögezem, tudom, nagyon bugyuta kérdést fogok feltenni, de érdekel. Tavaly októberben voltam az éves rákszűrésen, ahol az ultrahang alapján a méhem kb. 44 mm X nem tudom mennyi volt. A leletet ma találtam meg, így nem emlékszem a pontos adatra. Ekkor közvetlen a menstruációm elmúlása után voltam.A méhnyálkahártyám 3 mm volt.

Hétfőn ismét elmentem orvoshoz, nem oda, ahol előző évben voltam. Ugyanúgy ultrahang, itt leletet nem kaptam, viszont vizsgálat közben mondta a doki, hogy (ha jól emlékszem), hogy 6 centis méh, a nyálkahártya 6,2 mm. Ez a vizsgálat a menstruációm előtt 1 héttel volt, hétfőn kell megjönnie. Gondolom, a méhnyálkahártya azért vastagabb, mert menzesz előtt vagyok most, akkor pedig pont utána volt, így levált.

2015. okt. 1. 09:10
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
És akkor ugye biztos nem azért lett nagyobb, mert terhes vagyok, csak az orvos nem látta? :) 1 hónappal az együttlét után már csak kellett volna látnia, nem?
2015. okt. 1. 14:58
 12/17 anonim ***** válasza:
Nem tudom, mikor kezd el nőni terhesség alatt a méh, de 1 hónappal az együttlét után már 6-7 hetes terhes lennél, jó eséllyel már a szívhangot is lehetett volna hallani. :D
2015. okt. 1. 15:06
 13/17 A kérdező kommentje:
Remélem, nem kellett volna külön megkérdeznem az orvost, hogy terhes vagyok-e :-) Ha nem akadt volna kezembe az fránya tavalyi lelet, eszembe sem jutott volna ezen agyalni..
2015. okt. 1. 15:12
 14/17 anonim ***** válasza:

Egyszerűen csak más orvos, más gép. Az egyik így mérte, a másik úgy. UH-val nem annyira könnyű azért pontosan mérni, főleg akkor, ha valami régi szar gép:)

Ne aggódj miatta, semmi gond nincs.

2015. okt. 1. 20:47
 15/17 anonim ***** válasza:
Nyugi azt észrevette volna, ha csak 2-3 hetes UH géppel, ha 6-7 hetes már tapintásra is. Pár hónapja találtak nálam egy daganatot méhen belül, 8 mm volt, még én laikusként is bőven láttam az UH gépen. (Persze nem először láttam UH felvételt). A kontroll vizsgálaton maradt egy heg, talán 1 vagy 2mm lehet, azt is láttam. Igaz géptől is függ.
2015. okt. 1. 20:57
 16/17 anonim ***** válasza:

"1 hónappal az együttlét után már 6-7 hetes terhes lennél"

Ezt vajon hogy sikerült kiszámolni? :-o

2015. okt. 5. 16:13
 17/17 A kérdező kommentje:
Július 30-án jött meg, majd a következő, pár napos késéssel szeptember 2-án. Ha az utóbbi időpontot nem vennénk alapul, az 6-7 lenne, nem?
2015. okt. 5. 16:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!