Vakbél vagy Petefészek gyulladás lehet?
három kórházhoz is volt már szerencsém különböző tartózkodási hely miatt.
Áprilisban kezdődött minden, mikor megjött vizes hasmenés de csak egyszer, aztán menses alatt megint hasmenés, de akkor is csak egyszer és erős gyomorfájdalom. Elmúlt a menses és a tünetek is eltűntek. Májusban nem volt ilyen erős és nem volt hasmenés se, csak enyhe gyomorfájdalom. Menses elmúlt, eltűnt a gyomorfájdalom is. Júniusban a suliból vitt be a mentő a győri kórházba. Adtak nagyon erős fájdalomcsillapítót a mentőautóban, majd nőgyógyászat, mivel nekem a jobb oldalt fájt nyomásra, azonnal a sebészet küldött. Ott is megnéztek + vérvétel, vizelet nem a menses miatt. Eredményt meg kellett várni, a fájdalomcsillapító elnyomta a gyulladásra utaló tüneteket, de olyan suták voltak hogy eszükbe se jutott, szerintük kezdődő gyulladás, műtétre nincs szükség, bélhurutra is tippeltek, mondták menjek a lakhelyem szerinti kórházba másnap. Alig tudtam hazaérni már a vonaton gyötört a hányinger, mikor hazaértem, hányás. Éjjel inkább jobb oldalt fájt, reggel mentem a kórházba az óváriba. Ugyanezek a vizsgálatok, de valamivel normálisabban zajlottak le. Vakbélgyanúval befektettek a sebészetre, hazamenetel már nem volt. Ottani orvos megnézett, infúzióra kötöttek, és meg kellett inni valami löttyöt a CT-re. Megcsinálták, de ekkor se volt biztos, mert vagy vakbél vagy jobb oldali petefészek. Az orvos a műtét mellett döntött, azt mondta vakbél volt, a zárón rajta van hogy nőgyógyászati eredetű gyulladás a vakbél mellett. Antibiotikum kúra műtét után a kórházban vénásan. Ez levihette a gyulladást, mert a nyáron elvoltam vele, bár a menses fájdalmas volt, de gyógyszerrel elnyomtam. Júliusban nyári gyakorlaton megjött és elfelejtettem gyógyszer vinni, hazakellett mennem, lett láz is, de másnapra elmúlt. Kicsi gyomorfájdalom majd elmúlt a mensesel együtt. Augusztusban semmi, max jelentéktelen gyomorfájdalom. Szeptember 19-én megjött, Pesten voltam mert másnap utaztam külföldre. Hasmenéssel és gyomorfájdalommal indult a nap. Kétszer vizes hasmenés. Spagettit ebédeltem, és körtét is ettem, de nem jött ki, de étvágyam nem volt, de valamenyit sikerült enni. Mivel másnap hajnalban utazás elvittek az ügyeletre (szombat este volt). Beutalt a fertőző osztályra és abba a kórházba és hülyeségeket beszélt. Senki se menjen a 17. kerületi ügyeletre. Végül a bajcsyba mentünk, ugyanezek a vizsgálatok CT kivételével. Nőgyógyász ultrahangot is csinált. Jobbak lettek a leletek mint óváron, mert nem volt szabad folyadék a hasban és a CRP is csak 50 volt 130 helyett. Ja és aznap 38 fokos lázam volt. A nőgyógyász azt mondta nincs megvastagodva semmi. Diagnózisban petefészek gyulladás van, mert ugye a vakbél kizárva. Aznap egész gyomorfájdalom mellett bal oldalt alul fájt nagyon néha jobb oldalt is, belenyilalt, olykor felállni se tudtam. Mellette feltételezték hogy bélfertőzés a hasmenés miatt, de nem valószínű két darab hasmenés miatt, még a spagetti se jött ki. Felirtak antibiotikumot, másnap elmentem külföldre, ott spenótot ettem, az kijött, volt kicsi gyomorfájdalom de a mensessel együtt az is elmúlt, ettem tejes dolgokat is és nem jött ki. Napi egy széklet, kicsit puhább. Hazajöttem elkezdtem antibiotikumot szedni de kiütött, orvos azt modnta hogy hagyjam abba és irány a nődoki. Kedden megyek, nem tudom mi lesz így vele. Veszélyes abbahagyni az antibiotikumot de muszáj volt mert kiütött. Menj el orvoshoz, ajánlom hogy a sürgősségire menj, mert nem kell heteket, hónapokat várni a vizsgálatokra, bár ha vakbélgyanús vagy akkor akárhonnan azonnal megcsinálják. Vagy a sebészetre is mehetsz, ha vakbélgyanú úgysem kell várnod semennyit, csak az eredményeket két órát, de muszáj.
Szia!
Kérdező, kiderült, mi okozta ezt? Én nem ilyen erősen, de napok óta érzek ilyesmit, csak nekem nincs hányingerem/hasmenésem, csak a szúrást érzem. Nekem azt mondták peteérés fájás, de szerintem az nem tartana ennyi ideig.. Enyhül ugyan, de még mindig érezni.
Oh de jó neked!
Nekem azt mondták ovu fájdalom lehet, mert ciklus közepén kezdtem el érezni, éreztem kb 4 napig, elmúlt és azóta enyhe érzés van csak ott.. Múlt hét szerdán volt a legrosszabb, akkor minden lépésre, most már ilyen tompa.
Vakbél nem húzódna el eddig, ilyen enyhén, nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!