Tudtommal csak 5 évre szól a védettség, és ha egy 12 évesnek, aki tudja magáról, hogy 18 éves koráig nem bújik fiúk ágyába beadatjuk, tehát 17 éves koráig védve lesz, azzal segítek neki, vagy teljesen felesleges? Más úton is megkapható a betegség?
Megéri! Bárcsak akkor lett volna ingyenes, amikor a lányaim ennyi idősek voltak. Vagy az én koromban, talán "megúsztam" volna a rákot.
Nem hagynám ki, mert még az 50 % védettség is több, mint a 0.
2015. szept. 9. 18:35
2/11 anonim válasza:
A gyártónak igen, neked nem annyira.
2015. szept. 9. 19:00
3/11 anonim válasza:
...meg nekünk se, akik a TB-t fizetik a sok túlkezelés után...
2015. szept. 9. 19:01
4/11 anonim válasza:
Miért csak 5 évre szólna a védettség? Ezt mégis honnan szedted?
Természetesen megéri, pláne, hogy ingyen van. A várható előnyök jelentősen meghaladják a kockázatot, így érdemes beadatni. Ha nekem lenne ingyen, én is kérném.
Ettől még persze el kell majd járni rákszűrésre, ha elkezd az illető nemi életet élni, mivel nem véd az összes típus ellen, de ha már csak csökkenti a kockázatot, azza is jól jár az ember.
2015. szept. 9. 19:43
5/11 anonim válasza:
Jelenleg 8-9 évig tartó védettséget igazoltak. Lehet ennél több is, de idővel gyűlik az információ.
" ha egy 12 évesnek, aki tudja magáról, hogy 18 éves koráig nem bújik fiúk ágyába beadatjuk" - ez hülyeség. Nem tudhatod, ki mikor bújik ágyba egy fiúval. A HPV csak szexuális úton terjed.
2015. szept. 9. 20:20
8/11 anonim válasza:
A wikipedia szerint átvihető közös használatú tárgyakkal, vérrel és lézeres eltávolításnál belélegezve a vírust (a műtős személyzet).
Nem csak 5 évig véd. Ráadásul ha ingyen van, azt ki kell használni. Mi fizettünk érte. A vezető halálok a 40 év alatti nők körében a HPV Magyarországon.
2015. szept. 9. 22:46
10/11 anonim válasza:
Szexuális úton terjedő vírusról van szó, amit -ha nem szabados nemi életet élsz- nem fogod elkapni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!