Így is azért meg lehet mondani, ha inzulinrezisztens vagyok?
Figyelt kérdés
PCOS gyanús vagyok. Ma elmentem sima vérvételre, hogyha nem vagyok eleve cukros akkor holnap megyek terheléses vérvételre. Ma kérdeztem a nővértől, hogy a beutaló alapján néznek-e inzulint és azt mondta nem, csak cukrot. Én nem értem, ha IR gyanúval utal be, akkor miért nem úgy kéri a vérvétel eredményét?2015. aug. 27. 08:06
1/3 anonim válasza:
Szia! Én is PCOS gyanús vagyok. Engem elküldtek egyből teljes vérképre + terheléses cukor és inzulinszint mérésre. Nálam ki is derült, hogy inzulinrezisztens vagyok. Ennek ellenére a vércukor szintem tökéletes. A 120 perces inzulinom pedig magas. Nyilván azért sem magas(még) a cukrom, mert inzulinból túltermel a szervezetem. PCOS-nál pontosan emiatt nem elég csak a vércukor vizsgálatot kérni. Bár nem vagyok orvos, de szerintem a sima vércukor vizsgálat igencsak mit sem ér. Főleg azért mert a PCOS gyakran együtt jár az inzulinrezisztenciával
2/3 A kérdező kommentje:
Ezért nem értem én sem, hogy ennek így mennyire van értelme. Esetleg megkérdezhetem az orvos nevét akinél voltál?
2015. aug. 27. 09:28
3/3 anonim válasza:
Hát igen így nincsen túl sok értelme. Én magánrendelésre járok Dr.Szalóki Alizhoz. Nem egy olcsó mulatság, viszont nagyon alapos. Szerintem az ember ne pont ez egészségén akarjon spórolni:/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!