Mit tehetnék hajhullás ellen?
Nagyon hullik a hajam, és valószínűleg a stressztől, mivel elég komoly családi problémáim vannak, de ezeket nem lehet könnyen megoldani, tehát most a "ne stresszelj" tanácsok nem válnak be. Táplálkozással sincs gondom, mindent megeszem, nem vagyok válogatós. És nem is erőltetem meg a hajam mindenféle pakolásokkal. Pár száz forintos sampont használok, valamint gliss kur szprejt a schwarzkopf-tól. Semmi mást.
Valakinek valami jó ötlete? :)
Úgy írtad ki a kérdésed, hogy nekem ebből úgy tűnik szerinted már pedig minden rendben van, kivéve ugye a stresszt de arra meg köszönöd, ne mondjunk semmit.
Pedig nyilván nincs minden rendben, különben nem hullana a hajad. Kizárólag családi problémától nem hullik a haj. Maximum a stressz okozta tápanyaghiánytól és hormonális elváltozásoktól hullhat.
A mindent megeszek meg nem jelent mindig jót, főleg ha ne adj Isten PCOS-s és inzulinrezisztencia a bűnös, és te a nagy problémák miatt csokikával meg sütikével nyugtatod magad.
Ezer egy dologról tudnék órákig pofázni, de nem tudom érdemes-e, ha szentül meg vagy győződve róla, hogy nincs más problémád, csak a stressz.
Nem csokira gondoltam amikor azt írtam, hogy mindent megeszem, hanem húsra, zöldségre és gyümölcsre. :)
Azt írtam hogy valószínűleg a stressz miatt, én sem vagyok benne biztos, csak az az első számú tippem. :)
Értem.
Túlsúlyod van? Körmöd törik?
Bőrpobléma? Száraz bőr vagy pattanások?
Gyomor vagy bélrendszeri panasz van?
Menzesz rendben?
Fogaid rendben vannak?
Első körben próbáld ki, hogy szedsz egy kis multivitamint, de legyen benne vas is! Az javítja a köröm és a haj minőségét. Vannak kifejezettem bőr/haj/köröm vitaminok is. Ahogy érzed.
És egyél megfelelő mennyiségű fehérjét. Húst, tojást stb.
Nem tudom mikor voltál fodrásznál utoljára, de ha régen, akkor egy frissítő vágás sem árt, ugyanis a törött hajszálaknál a hajhagyma nem jut elég levegőhöz, a haj így elhal, kihullik.
A hajmosásnál pedig nagyon figyelj arra, hogy a fejbőrödet alaposan mosd meg, masszírozd át! A fejbőrre rakódott zsíros elhalt hámsejtek szintén elzárják a hajhagymákat a levegőtől, a masszázs pedig serkenti a vérkeringést és a tápanyagfelvételt. Az utóbbi időben nagyon meleg volt, ilyenkor jobban izzad a fejbőr is, zsírosodik a haj is, és ezért jobban rakódik a fejbőrre a kosz. Én amióta erre figyelek hajmosásnál, sokkal kevésbé hullik a hajam.
A túl sűrűn (naponta) történő hajmosás viszont már nem jó. Rövid hajnál elég 2-3 naponta, hosszúnál heti 1-2-szer mosni.
Ha továbbra is erősen hullik a hajad, akkor ki kell vizsgálni. Mert pl. fogászati gyulladás, de gyakorlatilag bármilyen gyulladás, pajzsmirigy probléma, PCOS-s vagy más hormonális zavar is okozhatja. Akkor is ha még nincs más jellemző tünete.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!