Antibiotikumtól hüvelygomba?
Sziasztok! Nem rég fel voltam fázva,kaptam rá Zinnatot,amire allergiás is lettem,nem szedtem végig,javulni látszott a dolog,de később égő,kellemetlen viszketést éreztem oda lent,a folyásom kissé sárgás,de egyáltalán nem büdös,kentem Canestennel,enyhített,de nem múlt és ami még rosszabb,hogy már hátrébb (végbélnyílásnál) is viszket. Lehet ez az antibiotikumtól valami gombás fertőzés vagy ez más? Orvoshoz csak jövőhéten tudok menni. Ha Canesten kombit kezdenék el használni segítene,"máshova" pedig a Canesten krémet gondoltam?
Nyaralás előtt állok és nagyon kétségbe vagyok esve! :(
Hát igen utolsó, csak hogy a bélflórámak meglehetősen kevés köze van a hüvelyéhez :D .
Igen, ugyanúgy, ahogy a bélflórát is kiirthatja, úgy a normál hüvelyflórát is meggyengíti, és mivel elpusztulnak a jótékony baktériumok, sokkal könnyebben elszaporodik a gomba. Ez egyéni hajlam, van, aki bevesz 10 dobozzal, semmi baja, van, akinek rögtön előjön.
Vegyél Canesten combit, a kúpot tedd fel a hüvelybe, a krémet meg kívül kenegesd, és ha nem múlik, akkor menj el orvoshoz.
Illetve tanulva ebből az esetből, legközelebb, ha antibiotikumot kezdesz el szedni, akkor lehet venni hüvelyflóra megőrzését segítő hüvelykapszulát - olyan, mint a probiotikum.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!