Hallottam olyankoról, hogy nem szabad kádban fürdeni amikor megvan a menstruáció. Ez igaz?
Ezen kívül tudnátok felsorolni, hogy mit nem szabad még? Sajnos nem tudok sok ilyet., mert alig 1 éve van csak meg, és hallottam, hogy vannak ilyenek , hog, nem szabad kádban fürdeni, és hasonlók ! Tudnátok még ilyeneket mondani, okokkal együtt?
Köszönöm előre is
Köszönöm szépen a válaszod!
Várom a további válaszokat
Nem ajánlott, mert közben ugyanúgy vérzel, nem higiénikus. A menstruáció alatt sokkal jobban oda kell figyelni arra, hogy tiszta legyél odalent, szóval nem ajánlott kádban áztatni magad, a bacik hamarabb betámadnak. Mensikor sokkal érzékenyebb az intim terület, védtelenebb, hamarabb megtalálnak a fertőzések, ami akár attól is lehet, hogy ülsz a kádban, bár én nem tudom elképzelni, hogy valaki menstruáció alatt a kvázi véres vízben ücsörög.
Ami még fontos, hogy ha nagyon erősen vérzel, ajánlott akár napi kétszer is fürödni, vagy ha van rá lehetőséged, mert pl otthon vagy, akkor csak szimplán megmosni magad odalent valami kíméletes lemosóval, hogy tiszta legyen.
Sok egyébre nem nagyon kell figyelni, ha hajlamos vagy görcsölni, akkor tartsatok otthon megfelelő gyógyszert, illetve hasgörcsre a melegvizes palack nagyon jó tud lenni, nekem csak az használ. A sport, mozgás segít abban, hogy jobban és gyorsabban ürüljön a vér, persze ez nem azt jeleneti, hogy ha lefutod a félmaratont, akkor csak 2 napig lesz meg, de jelentősen tud segíteni.
Menstruáció alatt elvileg nem eshetsz teherbe, gyakorlatilag bármikor megtörténhet, érdemes védekezni, persze csak ha már élsz nemi életet. Ha csak 1 éve van meg, előfordulhat, hogy olykor kimarad, de nekem pl 12 évesen jött meg először, 6 évig rendszertelen volt és csak akkor állt be, mikor elkezdtem rendszeres szexuális életet élni.
Hirtelen ennyi jutott eszembe.
24N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!