Menstruációs "depresszióra", idegességre van valamilyen gyógynövény?
Januárban volt egy nőgyógy műtétem, melynek következtében teljesen megváltozott a ciklusom: addig meg se éreztem, azt se tudtam mi az a menstruációs görcs, semmi bajom nem volt. Azóta viszont érzelmileg hullámzom a ciklus alatt, tegnap este pl.órákig bőgtem minden ok nélkül. Érezhetően ingerültebb, türelmetlenebb is vagyok...
Plusz iszonyatos görcseim is vannak, de ez elvileg el fog múlni...
29N
Az egyik legjobb cikk:
Alternatív megoldáshoz: Schüssler sókat olvasd át, lehet, találsz köztük jót (ezek olyanok, mint a vitaminok, vagyis a szervezetben amúgy is vannak, csak néha kell belőlük egy kis kiegészítés.)
Ebből leginkább a mozgást ajánlom. Ha tudsz fussál, vegyél otthonra egy szobakerékpárt, járj le konditerembe, tanulj táncot, hastáncot, NIA nagyon jó.
Speciálisabb a Kriston intim torna, az Aviva torna.
Nekem már egy jóindulatú daganat megoldotta ezt a problémát, viszont nagyon változatos szakaszaim voltak azelőtt. Volt, hogy a gyógyszerért nem tudtam az éjjeliszekrényig nyúlni és volt, hogy észre sem vettem ha jött. A torna, mozgás mindig segített a görcsös szakaszoknál. Ráadásul a depi ellen is jó. Ha esetleg találsz egy jó közösséget is, az még ad hozzá egy pluszt. Sok sikert :)
Köszönöm a hasznos tanácsokat!
Sportolok. Nem keveset :P Lovagolok, futok (terepen), teljesítménytúrára járok, bringázom. De a görcseim olyan erősek voltak, hogy mozgás közben is összerántott...
Akkor Aviva és Kriston és a cikkben leírt többi módszer.
Meg amikor érzed, hogy rosszabb, fájdogál már vehetsz be görcsoldót. Semmi értelme a szenvedésnek és a havi 1-2 napi gyógyszerhez nem szokhatsz hozzá.
És még egy.. most kattant be hogy műtéted volt! Nézesd meg magad ultrahanggal, mert lehet, hogy endometriozisod van. Műtétek után előfordulhat.
Görcsoldó alap, amikor érzem, hogy indul, akkor 2 szem nospa forte...
Biztosan nincs endometiozisom, mert januárban volt a műtétem, csomó kontroll, aztán áprilisban volt még egy, utána is csomó kontroll. Legutóbbi kontroll (uh-val együtt) egy napja volt, és minden tökéletes. A görcsök tényleg csitulnak, de még mindig nagyon fáj... Spirál lett feltéve 2 hónapja, ez erősítette fel a görcsöket, de ez el is fog múlni...elvileg. :)
Köszi a hasznos tanácsokat :) A cikket elolvastam, ki fogom próbálni a benne leírtakat:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!