Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Szerintem nagyon korán jött...

Szerintem nagyon korán jött meg a mensesem! Vagy nem? 13/l

Figyelt kérdés
13 éves vagyok, és tegnap megjött az első menstruációm. Elég váratlanul ért, ültem az ágyon, és észre vettem, hogy tök nedves a bugyim. Elmentem wc-re, és akkor már leesett, hogy ez mi. Anya még nem tudja, úgy, döntöttem titokban tartom. Ő is betöltötte a 13 mikor először megjött neki. Szerintem ez még túl korai. Holnaptól ketten leszünk anyával, lehet hogy kerítek alkalmat, hogy elmondjam. Azért szeretném elmondani, mert már csak 3 betétem van, és nem tudom majd megmagyarázni, hogy hova tűntek. Légyszi segítsetek! Nagyon ciki nekem, mert attól félek, hogy megvizsgálna. Tudom, hogy ez természetes, de nem hoszem, hogy örülne! 2015.07.11.-én kezdődött. Kb mikor lesz vége? Nem konkrétan folyik, a tegnapi nappal meg az éjszakával együtt ez a 3. betét.

2015. júl. 12. 14:51
 1/10 anonim ***** válasza:
Nyugodj meg, ez tök normális, nem korai :) Nekem is kb 13 évesen jött meg, sőt lehet hogy még csak 12 voltam. Mond el anyukádnak nyugodtan, olyat én még nem láttam hogy egy anyuka kifejezetten nem örül hogy a lányának megjött, nincs ebben semmi rossz. Amúgy általában 5-8 nap a mensi, mindenkinek változó, ha most jött meg először lehet hogy 4-5 napig fog tartani csak.
2015. júl. 12. 15:01
 2/10 anonim ***** válasza:
Nekem 11 évesen jött meg ! Es egyaltalan nem korai vagyis mondjuk ugy h ez az idealis a baratnomnek 10 evesen...es eloszor senkinek sem all be sot nekem is meg osszevissza folyik. Es en betetet hasznaltam eloszor es mostmar tampont. De am nyugodtan mond el neki en rogton elmondtam neki amikor megjott. Semmi baj nincs ezzel nyugi. 15/L
2015. júl. 12. 15:02
 3/10 A kérdező kommentje:
Koszonom szepen a valaszokat! Aranyosak vagytok! <3
2015. júl. 12. 15:06
 4/10 anonim ***** válasza:
Én 11 éves voltam. Anyám kicsit kiborult (elmondanom nem kellett, véres lett a lepedőm), én nem, tök természetes dolog, bár szerintem sem kéne gyerekként megjönnie, de hát ez van, mit lehet tenni. Nekem könnyű, mert nem fáj, nem tesz kívánósabbá vagy sárkányabbá, mint rendesen vagyok, a többi pedig nem nagy gond.
2015. júl. 12. 15:14
 5/10 anonim ***** válasza:
Én is 11 voltam. :) nem korai, nyugi.
2015. júl. 12. 15:34
 6/10 anonim ***** válasza:

Miért titkolózol? Ne titkold, mondd meg neki!

A vérzés erőssége most még kiszámíthatatlan, kell idő, mire beáll!

2015. júl. 12. 15:43
 7/10 anonim ***** válasza:
előbb utóbb úgyis kiderül, ha titkolod huzamosabb ideig... mellesleg nagyon nem korai, én is 12voltam.
2015. júl. 12. 19:18
 8/10 anonim ***** válasza:

De hogy jött meg korán,pont hogy beleférsz a normális érettség alsó határába,ha 13 éves korod után jött volna meg akkor későnérő lettél volna.

Nekem 11 évesen jött meg és idősebb vagyok,mint te,felnőtt vagyok.És az osztályból az összes lánynak 11-12,5 évesen jött meg.

Most meg az ismerőseim közül ahol 11-12 évesek vannak mind mestruálnak már.Sok lányhoz képest később jött meg a mensid kicsivel.

De hogy vizsgál meg anyukád!Jézusom hogy mondhatsz ilyeneket.Hozzám már a fürdőbe sem mászkált be 10 évesen anyu,nem hogy a lábam között nézegetett volna.Le nem húztam volna előtte.Vagy ezt honnan vetted?

Simán menj oda anyukádhoz és mond meg anyu nagylány lettem megjött a mensim és betétet kellene vennünk,ennyi.

Pár dolog amit tudnod kell a mensiről:Az első pár évben össze-vissza is megjöhet a mensi,tehát a vártál korábban,később vagy éppen kimaradhat akár hónapokra is,eltarthat sokáig akár 10-12 napig,vagy nagyon rövid ideig is(átlagosan 7 napig eltarthat) és ez normális,mert a szervezeted ekkor még nem állt be rendesen,a hormonok még nem rendeződtek.

Az első menis napjától számítva a következő mensi 21-28 napra jöhet meg,a mensi az első pár vagy utolsó pár napban van hogy már nem vérszerű hanem csak barnás.

Aztán van olyan nap amikor alíg van valami,másnap vagy délután meg sok jön,ezek mind normális dolgok.

2015. júl. 12. 19:24
 9/10 anonim ***** válasza:
Én is 13 voltam, nem korai nyugi:) és ünnepeld meg valamivel hogy nagylány lettél, pl sütizzetek egyet anyuddal.Nincs benne semmi ciki
2015. júl. 13. 10:23
 10/10 anonim ***** válasza:
Én 10 voltam ,nyugi nem korai
2015. aug. 3. 21:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!