Hogyan éltétek meg az első nőgyógyászati vizsgálatot és hogyan álltok hozzá a későbbiekhez?
Arra lennék kíváncsi, hogy mondjuk egy kényszerűségből csinált első vizsgálat, hagy-e negatív élményt és félelmet a későbbi vizsgálatok felé.
Én pl elég sokáig húztam az első vizsgálatot, majd gondoltam egyet, hogy héé elmegyek, és semmi gond nem volt. Nem rossz élmény.
Ti hogy voltatok ezzel?
1. vagyok.
17 évesen menem előszőr női nődokihoz. Utána évente a rákszűrés miatt. Most 26 vagyok.
Szerintem annál rosszabb nincs mintha kényszerből,mert iskola,anyuka dönt úgy kell elmenni nőgyógyászhoz.
A kényszer az nagyon rossz és mindenképpen figyelembe kell venni hogy nőhöz vagy férfihez szeretne menni tegyük fel a fiatal.Sok fiatal lány nagyon gátlásos,szégyenlős így jobb ha női orvoshoz megy először,fel van készítve és olyan orvos keresnek akiről jókat hallani,érdemes magánorvoshoz vinni ahol diszkrétebb a vizsgálat,csak az orvos van jelen,tehát lát más vizsgálat közben.
Csak ha a fiatal maga döntötte el hogy megérett a vizsgálatra akkor célszerű elvinni és a fiatal igényeit figyelembe venni.
pl ha anyuka kíséri el szépen várja meg a váróba a fiatalt,ne akarjon oda bemenni vele,mert sem beszélgetni nem tud a fiatal felszabadultan,és még frusztráló is lenne hogy ilyen intim vizsgálat közben esetleg anyuka ott nézeget,hát marha megalázó lenne.
Nagyon mély nyomot hagyhatna a fiatalban!
Én női orvoshoz mentem,alaposan utána néztem és saját döntésből 19-20 évesen talán magán rendelésre.
De előtte már iskola miatt el kellett volna sztk-ba mennem,de mondták kihez tudok menni hogy papírt kapja vizsgálat nélkül hála az égnek,mert kb se egy elválasztó vizsgáló függöny,se diszkréció.Ha ott és úgy kellett volna átesnem nagy trauma lett volna.Még most is rossz rágondolni,amikor megláttam hova kellene mennem és hogy vagy 4-5 orvos van éppen bent.
Hát köszönöm.Valami felújjítás volt,az orvosi szobák egybe voltak nyitva és csak valami válaszfalak választották el szobákat egymástól,de az orvosok csak úgy egyik helységből mentek a másikba át,azért köszönöm gyönyörű lett volna ha éppen meg is vizsgálna és egy orvos odasétál mert toll vagy valami kell neki én meg ott terpesztek.Közben meg még az asszisztens is pont rám lát,mert úgy áll az asztal.
De megúsztam,de akkor is amit akkor láttam ott az még most is frusztrál,mert tudom mi fordulhatot volna elő,ha nem sulihoz kell a papír.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!