A hüvelygomba terjed közös Wc használattal is?
Sajnos, el.
De nem csak ott, hanem pl. a mosdónál is, ha nem vigyázol.
Megtörli magát, megfogja a csapot, megy a következő, vigyázni kell.
A hüvelygomba alapból a hüvelyedben van, csak nagyon ks mennyiségben, mert az egészséges hüvelyflórát fenntartó laktobacilusok kordában tartják.
Amikor azonban az immunrendszered meggyöngül, vagy antibiotikumot szedsz, akkor az antibiotikum nem csak a torkodból öli ki a bacilusokat, hanem a hüvelyedből is. A következmény: elszaporodik a hüvelygomba.
Így "fertőződhet" meg egy szűz lány is gombával.
Sok mindent el lehet kapni vécédeszkáról, de speciel a hüvelyed nem érintkezik vele még akkor sem, ha ráülsz, igaz? :-) A vizsgálatok szerint a vécéajtó kilincsén sokkal több a kórokozó, mint a vécédeszkán, ezért javasolják a vécézés ELŐTTI kézmosást is, nem csak utána.
A Domestosos fertőtlenítés azonban nem hülyeség. De elegendő lehet helyette, ha tiszta papírral, pl vécépapírral teríted le a deszkát, mielőtt ráülsz.
Én vagyok, aki a Domestost javasolta. Az utolsó hozzászólás butaság. Nekem volt ezzel problémám, leírom neked akkor részletesen, hogy mit mondott erről a nőgyógyászom, aki híres orvos.
1. A fehérneműdet mindig legalább 60-70 fokon mosdd, nem lesz baja. A bacik csak ilyen hőfokon pusztulnak el.
2. Kád helyett, zuhanyozz!
3. Ne ülj soha sehol WC-re, otthon jobb ha domestosos papírral áttörlöd.
4. Nem ajánlott tampon használata.
5. Tanga nem javasolt alsónemű.
Ez komoly, és teljesen igaza van a doktorúrnak!!!!!!
jaj anyám, ha kcisit is jártas lennél abban h hogyan szaporodhatnak egyes gonosztevők, akkor tudhatnád h hüvelygombát nemkapsz el nem fertőzött bőrterülettől. ezzel most újat mondtam volna? ez kb olyan h elkapom egy barátnőmtől a hüvelygombáját ha hozzáérek a hasához....ezt ugye tesem gondolod komolyan???? csak úgy kaphatod el a gombát ha a nemiszerved érintkezik a fertőzött felülettel....igen majd otthon mindenki után domestossal törlöm le a wcdeszkát...:S
amiket a nőgyógyászod írt, azok jó dolgok, de csak azokra vonatkozik, akik hajlamosak a gombára. nekik nemajánlott a tampon vagy a tanga. és ahogy elnézem a te nőgyógyászod sem említette egy szóval sem h nem fertőzött bőrfelületről is elkaphatsz gombát....sztem értelmezd előbb amit írtam és utána okoskodj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!