Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » A hüvelygomba terjed közös Wc...

A hüvelygomba terjed közös Wc használattal is?

Figyelt kérdés
A nővéremnek hüvelygombája van,ráülhetek utána a wc-re,úgy hogy ne kapjam el én is tőle?
2010. márc. 3. 15:19
 1/9 anonim ***** válasza:
Igen, elkapod. Mielőtt leülsz, töröld át domestossal alaposan. neki is így kellenne, mert visszaszedi a bacikat.
2010. márc. 3. 15:27
 2/9 anonim ***** válasza:

Sajnos, el.

De nem csak ott, hanem pl. a mosdónál is, ha nem vigyázol.

Megtörli magát, megfogja a csapot, megy a következő, vigyázni kell.

2010. márc. 3. 15:29
 3/9 anonim ***** válasza:
WC-n igen. A többiről (csap stb.) még nem hallottam.
2010. márc. 3. 15:31
 4/9 anonim ***** válasza:

A hüvelygomba alapból a hüvelyedben van, csak nagyon ks mennyiségben, mert az egészséges hüvelyflórát fenntartó laktobacilusok kordában tartják.

Amikor azonban az immunrendszered meggyöngül, vagy antibiotikumot szedsz, akkor az antibiotikum nem csak a torkodból öli ki a bacilusokat, hanem a hüvelyedből is. A következmény: elszaporodik a hüvelygomba.

Így "fertőződhet" meg egy szűz lány is gombával.

Sok mindent el lehet kapni vécédeszkáról, de speciel a hüvelyed nem érintkezik vele még akkor sem, ha ráülsz, igaz? :-) A vizsgálatok szerint a vécéajtó kilincsén sokkal több a kórokozó, mint a vécédeszkán, ezért javasolják a vécézés ELŐTTI kézmosást is, nem csak utána.

A Domestosos fertőtlenítés azonban nem hülyeség. De elegendő lehet helyette, ha tiszta papírral, pl vécépapírral teríted le a deszkát, mielőtt ráülsz.

2010. márc. 3. 15:33
 5/9 anonim ***** válasza:
és ne ülj a kádba, hanem állva zuhanyozz...
2010. márc. 3. 15:40
 6/9 anonim ***** válasza:
72%
na tisztázzunk 1-2 dolgot. a hüvelygomba nem terjed combról ugye. amikor ráülsz a wcre csak a combod ér a wc-hez a nemi szerved az nem. wc-ről úgy tudsz gombát elkapni, ha az előtted ülőnek hozzáért a nemiszerve az ülőkéhez, vagy éppen ráfolyt a folyása. máshogy nem kaphatod el. ha egy hüvelygombás ráül a wcre, de csak a combja érintkezik a deszkával, és nekedis csak a combod, akkor nem kapsz el semmit sem.
2010. márc. 3. 16:56
 7/9 anonim ***** válasza:

Én vagyok, aki a Domestost javasolta. Az utolsó hozzászólás butaság. Nekem volt ezzel problémám, leírom neked akkor részletesen, hogy mit mondott erről a nőgyógyászom, aki híres orvos.

1. A fehérneműdet mindig legalább 60-70 fokon mosdd, nem lesz baja. A bacik csak ilyen hőfokon pusztulnak el.

2. Kád helyett, zuhanyozz!

3. Ne ülj soha sehol WC-re, otthon jobb ha domestosos papírral áttörlöd.

4. Nem ajánlott tampon használata.

5. Tanga nem javasolt alsónemű.

Ez komoly, és teljesen igaza van a doktorúrnak!!!!!!

2010. márc. 3. 21:27
 8/9 anonim ***** válasza:

jaj anyám, ha kcisit is jártas lennél abban h hogyan szaporodhatnak egyes gonosztevők, akkor tudhatnád h hüvelygombát nemkapsz el nem fertőzött bőrterülettől. ezzel most újat mondtam volna? ez kb olyan h elkapom egy barátnőmtől a hüvelygombáját ha hozzáérek a hasához....ezt ugye tesem gondolod komolyan???? csak úgy kaphatod el a gombát ha a nemiszerved érintkezik a fertőzött felülettel....igen majd otthon mindenki után domestossal törlöm le a wcdeszkát...:S

amiket a nőgyógyászod írt, azok jó dolgok, de csak azokra vonatkozik, akik hajlamosak a gombára. nekik nemajánlott a tampon vagy a tanga. és ahogy elnézem a te nőgyógyászod sem említette egy szóval sem h nem fertőzött bőrfelületről is elkaphatsz gombát....sztem értelmezd előbb amit írtam és utána okoskodj!

2010. márc. 3. 22:24
 9/9 anonim ***** válasza:
ja és nekem azt h a gomba csak fertőzött bőrfelületről, vagy hüvelyi folyás útján kapható el, meg a biológia tanárom mondta aki híres biológia tanár....
2010. márc. 3. 22:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!