Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Állandóan kiújuló hüvelygombáv...

Állandóan kiújuló hüvelygombával mi a teendő?

Figyelt kérdés

Első alkalommal nőgyógyászati teszt mutatta ki, kaptam rá Canestent és segített is. Ugyanehhez az orvoshoz jártam további vizsgálatok miatt is, ahol kiderült, hogy inzulin rezisztenciám van, ennek okán pedig teljesen el lettem tiltva a cukortól és ezt a diétát körülbelül két-három hónapig rendesen csináltam is, a szüleim is komolyan vették, viszont ez elmúlt pár hétben azt vettem észre, hogy egyre kevésbé érdekli őket ez az egész. Tudom, hogy főleg az én felelősségem lenne, mivel én döntöm el, hogy megeszem-e, ha cukorral kínálnak, de már olyan is előfordult, hogy elég magas cukortartalmú joghurtot hoztak nekem és a húgomnak és még én voltam a szemét hálátlan, hogy nem voltam hajlandó megenni. Szóval az elmúlt időszakban bizony eléggé sok kihágást követtem el, részben a környezetem hibájából és újra előjöttek a hüvelygomba tünetei, viszont ezúttal még kellemetlenebbül, mint azelőtt. Viszketett és váladékozott, ami egy újabb Canesten használata után enyhült, utána pedig pár napig krémet is használtam, amitől nemhogy jobb, de még rosszabb lett. Megint elkezdett viszketni és apró pontokban vérezni a nagyajkak és a kisajkak közötti rész, úgyhogy a krémet abbahagytam és a vérzés meg is szűnt, viszont a viszketés maradt annak ellenére, hogy a Canesten kúp a krém előtt azt is megszüntette. (Este használtam a kúpot és másnap este kezdtem kenni.)

Tanácstalan vagyok és tudom, hogy el kéne mennem orvoshoz és el is fogok, viszont valószínűleg újra csak Canestent fog ajánlani.

Ha esetleg volt valakinek hasonló tapasztalata és sikerült rá megoldást találnia, nagyon hálás lennék a tanácsokért.

16/L

2015. júl. 1. 09:42
 1/3 anonim ***** válasza:

ha tudsz menj másikhoz. ha canestent ír fel mond meg, hogy nem fogod azt használni.

Lehet jót tenne neked a candida-diéta. viszont ha a szüleid egy idő után veszik neked a cukros vackokat és még ők sértődnek meg... így nincs sok értelme. valahogy meg kéne velük értetned, hogy az egészségedről van szó.

2015. júl. 1. 09:50
 2/3 anonim ***** válasza:
0%
Ha tudod, hogy ez a bajod, akkor ne falj fel mindent amit eléd raknak, és főleg ne hibáztass ezért másokat.
2015. júl. 1. 10:08
 3/3 A kérdező kommentje:
Nem hibáztatok másokat, le is írtam, hogy tudom, hogy az én felelősségem, de nem vagyok hibátlan. Ha az orrom elé rakják, hogy egyem meg, néha elég nehéz ellenállni főleg úgy, hogy alapvetően édesszájú vagyok. Mellesleg szerintem nem csak én vagyok vele úgy, hogy a családnak is feladata támogatni a tagjait, ha problémái vannak. Ha egyedül élnék, hidd el, nem vennék meg magamnak minden cukros lószart.
2015. júl. 1. 10:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!