A HPV-t kimutatja a vérvizsgálat?
Nagyon félek, hogy HPV-m van, rettegek. De eszembe jutott, hogy nemrég volt vérvizsgálatom. Kimutatná a HPV-t a vérvizsgálat? Én személy szerint kétlem, de ez az utolsó reményem.
Előre is köszönöm a válaszokat!
szia! nem mutatja ki, sőt, hpv-vel még vért is adhatsz, mert nem véren keresztül fertőz, hanem bőrön keresztül. van hpv teszt, csináltasd meg. a bőrről vesznek mintát, nem fáj egyáltalán.
egyébként a legtöbb ember keresztülesik valamilyen hpv-n életében. nekem is volt, elmúlt. nem mindegyik fajtája veszélyes. ha pedig veszélyes, akkor is, ha időben felfedezik, akkor teljesen meg tudnak gyógyítani. tehát a lényeg, hogy menj el dokihoz, ha félsz.
Célzott vizsgálat kell hozzá.
Az viszont nem értem, hogy ha félsz is tőle, miért jó ha nem tudod, hogy fertőzött vagy-e, és tudatlanságodban megfertőzöl másokat? Igen, a férfiakra is hat a HPV a tudomány jelenlegi állása szerint, ráadásul terjesztik is, így esetleg megölhetsz másokat!
Ha gumit használsz, és rendszeresen jársz ellenőrizni, akkor még HPV fertőzötten is teljes életet élhetsz.
jaj előző, szerintem is kellett még ide, hogy másokat megölhet... egy kicsit sem túloztad el a dolgokat.
a hpv annyira fertőző, hogy nincs egyszerűen értelme megőrülni bele. a férfiakat különben sem tesztelik. van állítólag már valami bonyolult teszt a férfiaknak, de őket nem szokták tesztelni, mert értelme sincs.
a nőknél aminek értelme van, hogy évente menjen el méhnyakrák-szűrésre.
mert ez nagyon lassan kialakuló rák, és így időben meg lehet oldani, ha valaki évente jár.
amúgy a hpv kérdést nem érdemes eltúlozni. túl van spilázva a dolog nagyon erősen.
Köszönöm az eddigi válaszokat! :)
Természetesen már konzultáltam a nőgyógyásszal, nemsokára megyek vizsgálatra.
Kedves második válaszolónak üzenném, hogy már 4 éve egy partner mellett nyomulok, akivel 2 éve csak óvszerrel védekezünk, ám ez a HPV ellen tudtommal nem sokat segít.
Különben megkaptam anno a védőoltást, de elég szkeptikus vagyok ez ügyben. Később megírom, hogy mi lett a dolog vége.
Még egyszer köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!