Minden a felfázás miatt van?
"A "felfázás" a legtöbb esetben csupán eufémia, szépítő kifejezése annak, hogy nemkívánt baktériumok (többnyire széklet-eredetűek) jutnak be a hüvelybe"
Nem bántás tényleg, de a "felfázásnak" a bakteriális húgyhólyaghurutot szokták hívni és ezt sokan összekeverik a hüvelyi fertőzéssel.
Amikor kórokozók jutnak a hüvelybe és fertőzést okoznak, azt hüvelyi fertőzésnek hívják és a tünetei a nagyobb mennyiségű folyás, esetleg büdös folyás, égő-viszkető érzés.
Ha kórokozó jut a húgyutakba és az okoz egy gyulladást, az gyakori vizelési ingerrel, fájdalmas vizeléssel, esetleg véres vizelettel, alhasi fájdalommal járhat.
A kettő nem ugyanaz.
De ezt tényleg nem piszkálásból írtam, csak a dolgok tisztázása miatt, hogy senki ne keverje össze a kettőt.
És abban valóban igazad van, hogy a hidegnek ehhez vajmi kevés köze van. A hideg max. gyengíti az immunrendszert, de a fertőzést, a gyulladást maga a kórokozó okozza és nem a hideg.
És kedves kérdező! Nem alap dolog, ha valaki beteg, akár felfázása vagy megfázása, vagy bármilyen fertőzés-gyulladás van a szervezetében, hogy az hatással legyen a menstruációs ciklusára. Én voltam már sokszor beteg az életemben, de az soha semmilyen formában nem hatott a ciklusomra. Tehát nem késett, nem maradt ki, vagy nem jött meg előbb.
Szóval nem gondolnám, hogy összefüggésbe kéne hozni a betegségeddel. Most ekkor jött éppen meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!