Menstruációs görcsök ellen milyen gyógysereket ajánlotok? Vízes borogatást szoktam még a hasamra rakni az kicsit enyhíti, ha van még más ötlet nyugodtan mondjátok.
Szia,
vannak direkt erre lazító tornagyakorlatok. Biztos kaptatok a suliban ilyen felvilágosító kisfüzetet, abban vannak leírva mozdulatok, amik enyhítik a görcsöt. Nekem be szokott válni. Tudom, hogy az embernek olyankor semmi kedve tornázni, de az segít, hidd el. Feküdj a hátadra, húzd fel a térdeidet, aztán hajlítsd őket balra, a törzseddel pedig fordulj jobbra, meg ilyenek. (Remélem, érthetően írtam.)
Nekem az Advil segít, ha nincs lehetőségem kicsit mozogni (a betegtájékoztatóban is benne van, hogy erre is jó).
Hirtelen jönnek a görcsök vagy előbb enyhén, majd egyre erősödnek? Ha utóbbi a helyzet, akkor még időben, akkor vedd be az Algoflexet, amikor alig-alig érzed, csak gyanús az egész.
Én mindenféle agyrém "zenét" szoktam hallgatni, vagy ha lehet, beszélgetek valakivel, minél többet. Hogy eltereljem a figyelmem, valami másra koncentráljak erősen. Igaz, fizikailag nem mulaszt el semmit, de elterelheti a figyelmed, és az már fél siker.
Nekem a meleg esik olyankor nagyon jól. Általában meleg lábos fedőt szoktam vékony lepedőbe, vagy törülközőbe becsavarni és azt teszem a hasamra. Nekem nagyon jó görcsoldó.
21L
Nem hiszek a rendszeres sport görcsoldó hatásában. Egy kiadós menstruációs fájdalmat leginkább valami forróval és görcsoldó+ nem szteroid gyulladáscsökkentők kombinációjával lehet csökkenteni. Ilyen nem szteroid gyulladáscsökkentő pl: az algoflex is, apranax, Xilox (nekem ez vált be igazán). Ahhoz, hogy elkerüld a fájdalmat el kell kezdeni szedni kb 2 nappal a mensi előtt ezeket a szereket, mert gátolja az ilyenkor erőteljesebb prosztaglandin felszabadulást.
A könnyebb testmozgás (pl jóga) az erősebb görcsök elmúltával valóban sokat javíthat a közérzeten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!