Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Lehet a nemi szerven keletkeze...

Lehet a nemi szerven keletkezett szörtüszögyulladást kíméletesen kezelni vagy forduljak orvoshoz?

Figyelt kérdés

Nem rég kezdtem le nemi területen borotválkozni és elsö alkalommal kialakult kettö szörtüszögyulldásom is.

Egyik a szeméremdombomon a másik a nagyajkak és kisajkak közötti területen.

A kisajkaki területen már elmúlt, én azt hittem, hogy a szeméremdombon található is elmúlt már, ám a legutóbbi borotválkozásom során, láttam hogy még mindig ott van ám mostmár nem csak piros, hanem a teteje zöldes lett és megvan dagadva, ám az elmúlt napokban a mellette lévö szörtszál is begyulladt, de az még csak dagat és piros.

Kinyomni nem szeretném, mert a csak hozzáérek nagyon fájdalmas, de orvoshoz sem szívesen mennék ezzel, mert félek, hogy ki kell vágni és az fájni fog. Remélem megértitek eme félememet. :) Egy ismerösömnek szintén volt, ö kinyomta de utánna kétszer akkorára bedagadt és muszáj volt kivágni.

Kérdésem van e valami kíméletes mód, arra hogy magától elmúljon, vagy marad a kinyomás esetleg az orvos?

2015. máj. 12. 19:57
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Bőrgyógyász, hacsak nem akarsz még nagyobb bajt. Ezért nem szabad szőrteleníteni a divat kedvéért.
2015. máj. 12. 20:00
 2/5 A kérdező kommentje:
ès mennyira fájdalmas az eltávolítása?
2015. máj. 12. 20:06
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Azért zöldes mert gennyes. Ne nyomogasd, lassan kifakad... Ha kifakad, Betadinnal, vagy alkoholos arcszesszel fertőtlenítsd! Esetleg ha gyorsítani akarod a kifakadást, tegyél rá nyers paradicsomot! Amelyik még piros, azt már most fertőtlenítheted! Ha nincs javulás pár napon belül, akkor muszáj orvosnak megmutatni.
2015. máj. 12. 20:16
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Többek között ezért sem kellene borotválnod magad lent.

Nekem a nőgyógyászom azt mondta, hogy nagyon egészségtelen dolog és ha a fél életemet nőgyógyászaton akarom tölteni, csak akkor borotváljam. Amúgy használjak ollót és azzal rövidre, ahol "muszáj".

2015. máj. 13. 11:38
 5/5 anonim ***** válasza:

Tartsd tisztán, esetleg Betadin.

Nem szabadna borotválnod, egyébként is egészségtelen orvosok szerint is.

Pedofil hajlamú fiukat - akik a kislányos puncit kedvelik - kerüld.

2015. máj. 13. 13:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!