15 éves vagyok és még mindig nem mestruálok, de minden jel arra utal, hogy megkéne jönnie. Már fehérfolyásom is van kb 2 éve viszont nagyon sovány vagyok. A soványsággal lehet öszeköttetésben ez az egész? 158 cm 38 kg
Kórosan alacsony testsúly, testzsír esetén (tehát gyakorlatilag éhezés, vagy éhezéshez vezető felszívódási zavar esetén) nem indul meg a női ciklus, általánosságban létezik ez az összefüggés a soványsággal, igen.
Ugye ez a kóros soványság esete, nem szimpla vékonyság.
Igen, egyértelműen lehet összefüggés.
Egy bizonyos testzsír százalék alatt nem indul be a hormonális ciklus (gyakori jelenség pl. tornász lányoknál, vagy hasonlóan vékony élsportolóknál), illetve már menstruáló nőknél is leáll a peteérés, és így a havi ciklus, ha egy bizonyos érték alá csökken a testzsír aránya.
Evolúciós okai vannak, a természet/szervezet ezzel védi ki, hogy egy eleve súlyosan alultáplált nő teherbe essen, mivel ez sem neki nem lenne jó, sem a leendő magzat életkilátásai szempontjából.
Jó lenne, ha tudnál hízni. Van egészséges étvágyad, eszel is normál mennyiségben és változatosan, és amellett vagy ilyen vékony?
Teremtés okai vannak, a szervezet ezzel védi ki, hogy egy eleve súlyosan alultáplált nő teherbe essen, mivel ez sem neki, sem a családnak, sem a leendő magzat életkilátásai szempontjából nem lenne jó.
:D
Menjél fel 44-45 kilóra, akkor már meg kell jönnie.
De te jó isten, milyen vékony vagy - mint én, arányok ugyanazok.
Éhezteted magad?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!