Nem jott meg a mensim 5 honapja, normalis ez az en koromban? 16 VAGYOK
Ez nem az életkortól függ! Én pl. kiskorom óta szorongó, ideges típus vagyok, apróságok miatt képes vagyok stresszelni, nem kell ehhez 30 vagy 40 felettinek lenni. 17 éves voltam, amikor először kimaradt a menstruációm, és kérdezte a nőgyógyász, nyomaszt-e valami. Akkor épp kisérettségire + nyelvvizsgára készültem, nagy volt a nyomás, és mondta a doktornő, hogy valószínűleg ez az oka, ne idegeskedjek, nincs semmi gond, amint elmúlik a stressz, meg fog jönni. Így is lett. Amint letudtam az érettségit és a nyelvvizsgát, megjött a vérzésem.
Az, hogy ki milyen alkat, nem életkor függvénye, ráadásul az iskola is nyomasztó hatással lehet az emberre, kezdve onnan, ha van olyan tantárgy, amivel nehézségei vannak, rossz az osztályközösség, van olyan tanár, akivel nézeteltérései vannak, stb. A párom mindig azt mondja, hogy mindenki a maga szintjén nyomorog, és ebben van valami. Egy 16 évesnek is lehetnek problémái, neki azok a fontosak, neked a tieid. Nem kell senkit lenézni. Amikor 16 voltál, neked is más gondjaid voltak, mint most... Erről ennyit.
Hát a stressznek lehetnek élettani hatásai, de ezt azért nem kéne ráfogni és egy legyintéssel elintézni.
Valószínűbb, hogy felborult a hormonháztartásod, ciszta van a petefészkedben vagy egyéb szervi oka van. Mindenképp vizsgáltasd ki, inkább nyugtasson meg egy orvos, hogy nincs semmi gond, nem? Vagy ha mégis van gond, akkor időben legyen kezelve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!