Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Menzesz előtt mennyi a normáli...

Menzesz előtt mennyi a normális hőemelkedés?

Figyelt kérdés

Normális, ha 37 fölé megy és ettől nagyon gyenge vagyok? Max. 37.2-ig megy föl. Azelőtt sose volt ilyen, most meg 3-4 hónapja kb. 10 nappal menzesz előtt jön a hőemelkedés. Aztán eddig menzesz alatt jobban lettem. Most viszont januárban jött egy nagyon erős köhögéses betegség, alig akar gyógyulni, 1,5 hónapja folyamatos hőemelkedéssel, fulladás-érzéssel jár. Vizsgálgattak már, de röntgen tiszta, csak érdes a légzés a tüdőm fölött, nem vagyok se asztmás, se allergiás. Majdnem 2 hetet feküdtem, mert akkor nem fulladtam úgy, a köhögésem elviselhető mértékűre csökkent, de még mindig van, fulladni már vagy 5 napja nem fulladok. Viszont 4 nap szünet után visszajött a hőemelkedés és most nem tudom, ez a közelgő menzi miatt van (1 hét múlva kéne megjönnie), vagy még mindig nem tudok kijönni ebből a fura betegésgből??? Amúgy atípusos influenzára is gyanakodnak, de nem tudják:(

Kíváncsi lennék, más nőknek mennyire megy föl a hője menzesz előtt?

2010. febr. 21. 17:41
 1/8 anonim ***** válasza:

szia! nekem is pont iylen betegségem volt a napokban. nekem se mient lejjebb a hőmérsékletem egyáltalán 37 foknál. szerintem még a betegség kicsit benned van és attól van a gyengeség. nekem is most van meg és lehet h mos tkicsit magasabb a hőm mert a betgség miatt az alap 37 lett.. szerintem nincs nagy ok aggodalomra. ez a betegséggel járhat még. utólag. az ilyen köhögős fulladósbol nehezebb a gyógyulás :/

pusz.

2010. febr. 21. 18:32
 2/8 A kérdező kommentje:

Köszi:)

Neked mennyi ideig tartott a hőemelkedés?

Én sokáig nem izgattam magam miatta, nem is volt időm foglakozni vele vizsgák miatt, de így, 1,5 hónap után most már egyre ijedtebb vagyok. Úgy érzem, hogy én már nem fogok meggyógyulni:(

2010. febr. 21. 19:50
 3/8 anonim ***** válasza:
hát nekem nemrégen volt igazábol a betegség és még köhögök de most nincs meg és most elmult a hőemelkedés. egy dokinak mesélj róla. szerintem nem lehet túl komoly a baj. minden rendben lesz. viszont ha nagyon parázol rajta akkor lehet az is hogy a szervezeted emiatt csinálja ezt. hiddel sok hihetetlen dologra képes ha kicsit feszültebb vagy. :) nyugi.doki.és minden rendbe lesz. ;)
2010. márc. 1. 19:39
 4/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen, voltam egy vagon orvosnál, végülis a kardiológián vizsgáltak ki rendesen. (Jó sok pénzért.)

Elhúzódó vírusfertőzésem van, amit ki kell pihenni. Doktornő kitapintotta a nyakamban, és a kulccsontomnál a megnagyobbodott nyirokcsomókat. Attól van a hőemelkedés. Illetve fül-orr gégészeten orrmelléküreggyulladásra gyanakodnak (bár röntgenen nem látszik), ami miatt folyamatosan csorog a garatváladék a torkomba és azért köhögök 2 hónapja. Fura, mert náthás nem voltam egy cseppet sem. Illetve októberben voltam 2 hétig beteg valami influenzaszerű betegséggel, akkor nem csak a takony, de a víz is dőlt az orromból, lehet hogy abból lett szövődmény, akkor nem kaptam rám semmi gyógyszert.

Köszönöm az ötleteket.

Ha elmúlik a szteroidos orrspraytől a köhögésem meg a hőemelkedésem, akkor majd írok:)

2010. márc. 2. 14:54
 5/8 A kérdező kommentje:
Ja, és az utolsónak igaza van. Mióta tudom, hogy nem lehet a szívemtől a köhögés, és tüdőembólia se lehet (a fulladás érzés miatt paráztam tőle), sokkal jobban vagyok.
2010. márc. 2. 14:57
 6/8 anonim ***** válasza:

mindet én irtam. ^^ én is átestem olyan betegségen amit ugy győztem le h elfogadtam hogy nem vagyok én igazábol beteg. és győztem. =)

egészen elképesztő a szervezet minden része milyen összhangban van..

2010. márc. 4. 20:48
 7/8 anonim ***** válasza:
jah és még annyit hogy gyógyulj hamar! :)
2010. márc. 4. 20:48
 8/8 A kérdező kommentje:

Nem megy, nem tudok meggyógyulni. Most már 2 hónapja tart.:( Voltam egy újabb fül-orr gégésznél, hogy mossák ki az arcüregemet vákuumosan, hátha előbb gyógyulok, de kizárt dolognak tartja, hogy arcüreggyulladásom legyen és attól legyek ilyen rosszul. Hisz egyáltalán nem vagyok és előzményként se voltam taknyos mostanában! Azt mondja, a tüneteim alapján ő atípusos tüdőgyulladásra gyanakszik. Adott rá antibiotikumot és vissza kell mennem hozzá. Azt mondta, a Chlamydia pneumoniae, vagy a mikoplazma okozhat olyan atípusos tüdőgyulladást, ami nem látszik röntgenen. Rákerestem neten és orvosi kézikönyvben, találtam konkrét betegek tapasztalatait, és szinte tökéletesen illenek rám valóban a tünetek!!! Minden úgy volt, ahogy írják, fokozatosan lettem egyre betegebb, egyre erősebb köhögőrohammal, nagyon rossz közérzet, de csak hőemelkedés 2 hónapja, az se minden nap. Olvastam olyanról, akinek már fél éve nem múlik a hőemelkedése. Nekem már a mellkasom is fáj. Rosszul vagyok, de épp csak annyira, hogy rám lehessen fogni, hogy nincs kedvem dolgozni:((( Jó lenne már egy konkrét diagnózis!!! Ha tényleg ez van, lehet hogy már rég meggyógyultam volna, ha 2-3 hétig adnak antibiotikumot, de én csak 10 naposat kaptam. Pedig ezekre a betegségekre jellemző a kiújulás, ha nem tart a kezelés 3 hétig, volt ahol kifejezetten 3 hetet olvastam. Unom a sok találgatást, itt a 21.sz-ban nem hiszem, hogy olyan nehéz lenne ezt kimutatni, elmentem háziorvoshoz, hogy célzottan nézzék már meg vérvizsgálattal ezt a 2 kórokozót, de azt mondta, ehhez el kell mennem a tüdőgondozóba, mert itt a sima laborban nem néznek ilyet. Most menjek oda vissza, ahol már kétszer végigálltam a 4-5 órát, mire behívtak, mert nem érkezési sorrendben hívnak és tele van nagyon köhögő, nagyon beteg emberekkel a pici rendelő? Elhatároztam, ha egy mód van rá, keresek egy fizetős helyet és kivizsgáltatom inkább úgy. Amíg nem tudják mi bajom, nem fogok meggyógyulni. Ha vírus, akkor nem kell rá gyógyszer, nem is nagyon adtak és nem is gyógyulok 2 hónapja. Ha pedig atípusos tüdőgyulladás és baktériumtól, akkor már rég meggyógyulhattam volna, ha kapok rendes kezelést. Elegem van:( Nem tudok még dolgozni, és elúszik a főiskolámon ez a félév, már így is halasztást kell kérnem a szakdoga beadás határidejére, nem tudom így megcsinálni ápr. 15-ig. Olyan szépen haladtam, és annyira nagy szükségem van arra a diplomára, és a végén tessék, elúszik egy egész félévem:((((((( És akkor még örülhetek, ha nem derül ki, hogy rákos vagyok. Akkor már úgyis mindegy. Mire gondoljak még?

Megyek tovább, csak győzzem erővel meg pénzzel a kivizsgálásokat.

2010. márc. 9. 14:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!