Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mit csinál a nődoki, ha...

Mit csinál a nődoki, ha tüneteid vannak? Milyen vizsgálatokat végez ilyenkor?

Figyelt kérdés
Fertőzésre vagy gyulladásra utaló jeleim vannak. Még soha nem voltam nőgyógyászhoz. És már nagyon sok mindent elolvastam, hogy milyen az első nőgyógyászati kivizsgálás, de arról nem irtak, hogy mi van, ha tünetekkel megyek a dokihoz?Meddig tart a kivizsgálás? Miket csinál?
2010. febr. 21. 11:44
 1/5 anonim ***** válasza:

ugyanaz van ha tünetekkel mész.

felülsz az asztalra, előtte elmondod a tüneteid, és ugyanúgy megvizsgál, csak nem feltétlen műszerekkel, lehet h elég kézzel is.

2010. febr. 21. 13:15
 2/5 anonim ***** válasza:
de mit csinál a kezével? már bocsi h itt kérdezek. =D
2010. febr. 21. 13:22
 3/5 A kérdező kommentje:
Értem, de akkor ez sem több idő, mint egy rutin vizsgálat, ugye?
2010. febr. 21. 13:28
 4/5 A kérdező kommentje:
nem is az idő a lényeg, hanem h akkor nem csinál semmi másat, csak amiket a rutin vizsgálaton? Nagyon félek, első nőgyógyászati vizsgálat, plusz még ezek a tünetek is :S :S
2010. febr. 21. 13:29
 5/5 anonim ***** válasza:

ha nem panaszokkal mész, akkor egy sima rutin vizsgálatot csinál:

ha fel is "nyúl" kézzel, akkor azt azért teszi, hogy megnézze, hogy a korodhoz képest megfelelő méretű, helyzetű, formájú-e a méhed, méhszájad!

utána jön a kenet vétel, ez lehet az első esetben kicsit kellemetlen, ezért is kell minél kevésbé félni, és inkább lazítani, mert akkor szinte nem is tűnik fel. ez úgy zajlik, hogy egy "kacsát" felhelyez (ez lehet a kellemetlen, ha hideg és feszült vagy, mivel az izmaidat összehúzod, a kacsa pedig tágítaná), amivel a hüvelyedet kicsit ki tudja tágítani, hogy a belülről váladékmintát = kenetet tudjon venni.

ha elég alapos a nőgyógyász első alkalommal akár egy sima ultrahangot is csinál, semmi extra, olyan mintha egy pezsgőtablettás lekerekített végű dobozra ráhúzna egy gumit, besíkosítja és feldugja. számomra ez semmilyen érzéssel nem szokott járni. se nem fáj, de nem lehet mással összehasonlítani :D, de itt is érdemes lazítani.

illetve nekem az első alkalommal még vért is vettek, igaz azért, mert gyógyszert írattam fel magamnak.

ha panasszal mész, szerintem az első alkalommal ezeket mind végigcsinálja, esetleg jobban odafigyel arra, amit előtte lemondtál és azt jobban megnézi. ennyi

nem kell félni az első vizsgálattól, bár tudom könnyű már mondani így 25 évesen, én is anyucival mentem el először 16 évesen:D

2010. febr. 21. 15:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!