A kérdés nagy részét alul tudom kifejteni. Mit csináljak hogy csináljam? Tiszta idegroncs vagyok emiatt már.
Én dohányoztam. Nem lett semmi bajom, de ez semmit nem jelent, nem mérvadó rád nézve. Ez mindenkinek a saját döntése kell, hogy legyen. A te életed, neked kell eldöntened.
Néhány megjegyzés a kérdésedhez:
- A nőgyógyászok a legtöbb esetben semmilyen vizsgálatot nem szoktak csinálni fogamzásgátló felírásakor (a protokoll szerint nem is feltétele a felírásnak a vizsgálat). Inkább néhány hónap múlva visszarendel, akkor csináltat egy vérvételt és nézi meg, hogy a májfunkciós értékek rendben vannak-e.
- A trombózisveszély miatt általában csak annyit kérdeznek, hogy volt-e ilyen betegség a családban.
- SZTK-s rendelésen nem végeznek tesztet a Leiden-mutációra (trombózisveszély), erre csak magánorvosnál van lehetőség.
- Ha ilyen erős PMS tüneteid vannak, akkor első körben ki kéne deríteni, hogy mi okozza, mert lehet szervi vagy hormonális betegség a háttérben. Ha így elkezdesz fogamzásgátlót szedni, akkor az ugyan a tüneteket elfedi, de a problémát nem oldja meg és a fogamzásgátló elhagyása után, esetleg amikor babát szeretnél újra ki fognak jönni és esetleg e későbbi gyerekvállalást is megnehezítheti.
Dehogy állt be!!
Megszüntette a normális menstruálást, amint abbahagyod a szedését ugyanolyan lesz mint elötte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!