A citológia eredményem p2 és még oda van írva egy-egy hpv gyanús sejt az mit jelent? Van okom félni?
Figyelt kérdés
3hónapmúlva ismételni kell2010. febr. 20. 14:17
1/6 anonim válasza:
hpv2 az normálisnak mondható, csak annak 1-es, aki még nem is élt nemi életet. A human papilloma virus egyes fajtái okozhatnak rákos elváltozást, ezért kell erre odafigyelni, de sok válfaja van, és csak egy pár veszélyes, ezért szerintem még nem kell megijedned. De menj el a 3 hónap múlva esedékes kontrollra!
2/6 A kérdező kommentje:
köszi a gyors választ
2010. febr. 20. 14:26
3/6 anonim válasza:
Ha 3 hónap múlva is ez lesz, akkor van rá okod. 2 rossz eredmény után leveszik HPV-re, és ha az pozitív, akkor megtudod, hogy a magas kockázatú fajta-e. Ami fontos, ha ez történik:
-elküldenek colposcopiára (a méhnyakon lévő erek lefutását nézik nagyításban 1 eszközzel)
-először mindenképpen a gyógyszeres kezeléssel próbálkozzatok (Isoprinosine+Betadine kúp kúra), mert amikor nekem volt ilyen, az én akkori dokim azt mondta, hogy nem baj, ha rossz az eredmény, majd ha még rosszabb lesz, megműt. Ekkor rájöttem, hogy ideje orvost váltani.
4/6 A kérdező kommentje:
és ahogy dokit váltottál ő mit mondott? mtöttek?vagy mi lett az eredményed?
2010. febr. 20. 17:51
5/6 anonim válasza:
Ha biztosra akarsz menni, ezt a dokit ajánlom: dr. Gasztonyi Zoltán, Istenhegyi úti magánklinika. Engem ő vizsgált, egyből felfedezte a hpv-t /magas kockázatú volt/, és mivel kiderült, hogy méhszájsebem is van, azonnal megműtött, ami teljesen fájdalommentes volt. Kiderült, hogy a rákot megelőző utolsó stádiumban voltam... azóta is egészséges vagyok. Nagyon profi orvos!
6/6 anonim válasza:
Amikor dokit váltottam, elkezdtük a gyógyszeres kezelést. 3 hónap múlva negatív lett. Fél év múlva a következő is. Most már csak évente járok szűrésre. Azóta nem volt semmi baj. Már majdnem 3 éve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!