Létezik erre bármiféle megoldás, vagy bele kell törődjek?
A problémám kicsit összetett,megköszönöm aki elolvassa :)
Körülbelül 9-10 éves koromban elkezdett szőrösödni a nemi szervem,majd rá 1-2 évre a hónaljam,lábam is,karom,hasam,fekete pihe szerű szőrök nőttek ki rajtam,12 évesen elkezdett nőni a mellem is,és már menstruáltam.Sajnos már ekkor leborotváltam a lábam,hasam,amit nagyon megbántam,mert csak erősödött tőle(Igen,hallottam,hogy a borotválás nem erősíi,azonban én ezt cáfolom.)14 éves koromban az arcomon is megjelentek a pattanások,aknék,mitesszerek,zsíros bőr,és még több szőr nőtt ki rajtam.Mellbimbóm körül is szőrös vagyok,a combomon is erős,fekete szőrzet van,a hátam is szőrös,fekete de inkább hosszú,vékony szálak,illetve az ajkam felett,és a pajesznál is.
Azóta rendszeresen szőrtelenítek,hol ezzel,hol azzal.Borotva,epilátor,gyanta,szőrtelenítő krém.Ennek következtében jól be is gyulladnak szőrtelenítés után,a lábamon nagyon sok szőrbenövés van,és ami még nagyon csúnya az a bikinivonalam.Arcomat is próbáltam kezelni rengeteg kencével,kisebb-nagyobb sikerrel.Emiatt nagyon rossz tinikorom volt,volt olyan nyár,hogy hosszú nadrágban és pulcsiban ültem bent,mert utáltam magam.
18 éves koromra már egész szépen letisztult az arcom,megtanultam kezelni a helyzetet,változott a személyiségem is.A szerelem is rám talált,amit előtte sose gondoltam volna :) Ekkor úgy döntöttem,kivizsgáltatom magam,mert ennek a hátterében biztos valami betegség állhat.Nőgyógyász,endokrinológus,ultrahang,vérvétel,szteroidok szedése pár napig,újbóli vérvétel.Időközben elkezdtem Dienille nevű fogamzásgátlót szedni,főképp fogamzásgátlás céljából,és másodlagosan a szőrökre.
Kiderült,hogy magas a tesztoszteron szintem,ha jól emlékszem 1,8-ig normális a nőknél,nekem 2,64 volt.Nincsenek cisztáim,nem vagyok elhízva,nem vagyok cukorbeteg,rendszeres a menzeszem,de valamiért mégis magas a tesztoszteron szintem,ami a problémákat okozza.Orvos diagnózisa:hiperandrogénizmus,mellékvese és petefészek eredetű.Terápia:fogamzásgátló,kozmetikai kezelés.Pont.
Dienille-t nem tudtam sokáig szedni,mert egymás után sokféle nőgyógyászati bajom lett.De a szőrökön,és a bőrömön segített.
4 hónap szünet után Jangee-t kezdtem el szedni.Ez egy alacsonyabb hormontartalmú gyógyszer.1,5 évig szedtem.Segített,de nem sokat.Candidát okozott,amitől azóta sem tudok megszabadulni.Hangulatingadozás,libidócsökkenés,rosszkedv.Újból Dienille-t kaptam,majd Symiciát is szedtem,talán 2-3 hónapig.Folytonos fertőzések miatt mindennel leálltam.
Áprilisban lesz fél éve,hogy semmit nem szedek már.Első 3 vérzésem rendben volt,az utolsó 3 hetet késett.Viszont azóta még szőrőösebb vagyok,most már az államon is szőrszálak nőnek,egyre több és több.Pattanások is visszatértek.És még mindig candidám van. Mellem szinte semmi. :(
Most 21 éves vagyok.2 hét múlva megyek vissza endokrinológushoz.Mindenképp szeretnék szedni valamit,mert így utálom magam,ilyen szőrösen,pattanásosan,sebhelyesen,folytonos szőrtelenítési procedúrák,amik 3 óráig tartanak,nem érzem nőnek magam.Candidától is meg akarok szabadulni végleg.Azt kifelejtettem,hogy méhszájsebem is lett,ami csak hab a tortán.
Az lenne a kérdésem,hogy szerintetek van esély arra,hogy valaha is egészséges legyek,ne szenvedjek a szőröktől,de közben ne legyen folyton fertőzésem,és rossz kedvem?Vagy el kell magam fogadjam szőrösen?
21/L
Ne nevess ki, de nekem mindig is bejött, ha a lányon van szőr :$
Csak manapság baromira tabu erről beszélni.
A fog.gátlókkal csak tönkreteszed a szervezeted. Ha nem áll betegség a t.szint mögött, szerintem inkább fogadd el, hogy te ilyen vagy. Nem vagyunk egyformák.
Szia! Nekem is hasonló problémám van, sajnos tudom, mit éltél/élsz át. Nekem PCOS-em van, lehet, hogy ismerősen hangzik, gondolom erről is beszélt az orvosod, mert elsőre szinte mindenkinél PCOS-re gondolnak, elég gyakori. De persze a magas tesztoszteron szint szinte mindig a mellékvesék betegségére utal. Én már több, mint két éve járok folyamatosan orvosokhoz, mert szinte senki sem tudta pontosan, hogy mi a bajom. Aztán végül elkerültem Dr. Koppány Viktóriához, elég híres endokrinológus Magyarországon. Ő is fogamzásgátlót írt fel nekem, jelenleg a Lyndinette 20-at szedem. Fontos tudnod, hogy a fogamzásgátlók igazából csak rontanak a helyzeten, megállítják a szőrösödést ugyan, de a belső problémákat nem kezelik, ez csak külső kezelés. A végleges szőrtelenítés nem végleges, de segít abban, hogy ne minden másnap borotválkozz, és ha a hormonszintedet egyensúlyban tudod tartani, akkor tényleg hatásos.
Nem írt fel semmi kezelést az endokrinológus a fogamzásgátlón kívül? Értem, hogy nem pont szőrösödésre szedted, de a mellékvesékre nem is jó... Amikor azt hitték, hogy nekem is a mellékvesémmel van gond, akkor Verospiron nevű vízhajtót írtak fel, ami kismértékben szedve csökkenti a tesztoszteron termelést.
Szerintem van esély arra, hogy meggyógyulj, nekem mindenki azt mondja, hogy ha majd szülök egy gyereket, megváltozik minden, az egész hormonháztartásom, így elmúlik a szőrösödés is... Próbáld meg kerülni a stresszt, el sem hinnéd, mennyit segít, ha nyugodt vagy :) Remélem egy picit segítettem, bocsi a kisregényt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!