A mostani tizenegynehány éves kislányokat senki nem világosítja fel a testük működéséről?
Az agyam eldobom lassan a korosztály kérdéseitől, hogy milyen borzasztó tudatlanok. Van ma már a világon internet, felvilágosító könyvek, jobb esetben még édesanyja is van a gyereknek, hoyg nem lehet olyan alapvető dolgokat tudni a havi vérzésről?
Kedvencem: Mikor jön meg? - Honann a fenéből kéne tudnia bárkinek?? Ha megérett rá a tested, akkor.
"De a többi baártnőmnek már megvan" - Éééésakkor mi van? Az ő testük, az ő genetikájuk, nem a tiéd.
Nekem ebből anno nem csináltak nagy ügyet itthon. Elmondták, hogy majd lesz ez, mert ez egy természetes folyamat kb. 40 évig a nők életében, ennyi időnként jön meg, így kell betétet használni, legyen nálam gyógyszer és kész. Soha fel se merült bennem, hogy el kéne tologatni, mert jaj nyaralás ésatöbbi.
Értetlenül állok a korosztály tudatlansága előtt, pedig csak huszonéves vagyok. Tizenéves lányok, nincs már az iskolákban ilyen alapvető felvilágosítás vagy mi van veletek mégis, hogy ilyeneket nem tudtok?
Az a baj,hogy sokszor a szülő sem emlékszik nála hogyan zajlott le a serdülés.Egyik kolleganőmön kiakadtam futni akart a dokihoz mert az akkor 10 éves gyereknek a melle megduzzadt.A lánya eleve szêgyenlős típus,ő meg orvoshoz cibálta volna,mire mondtam csak nő a melle.
Hallottam olyat is hogy a fehér folyásról,barnázásról is elfeledkezett az anyuka.
Sok furcsaságot hallottam már.Fiúknál sem beszél az apuka a fanszőrről,merevedésről,egyéb testnedvekről
Régen az ifi újságokat bújták a tinik,ma meg a neten informálodnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!