Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Szerintetek fontos, hogy egy...

Szerintetek fontos, hogy egy nőgyógyász kedves legyen?

Figyelt kérdés
Oké, értem én, hogy hülye kérdés, mert nem az a legfontosabb, de nem is hátrány, ha kedves, de én pl. tudom magamról, hogy extra érzékeny vagyok ebben a témában, és ráadásul most külföldön élve megint nehéz dolgom van (miután M.o.n végre találtam olyan dokit, akihez hajlandó voltam járni...) és találtam egy orvost, aki mind szakmailag, mind páciensi ajánlásilag elég jó, ám amikor legutóbb voltam nála, szörnyű volt lelkileg, és értem én, hogy a nőgyógyász nem pszichológus meg nem azért van, hogy a lelkemet ápolja, meg talán én vagyok túl érzékeny (bár egy barátnőm szerint nőgyógyásznál mindenki érzékeny...), szóval erre vonatkozik a kérdésem, hogy szerintetek mennyire fontos? Oké, azt én is tudom, hogy a szakmaisága persze, hogy fontosabb, inkább profibb legyen a szakmájában, mint hogy szépen mosolyogjon, ezt nem kérdőjelezem meg, de mégis... Keressek most mégis más orvost...? (csak azért, mert bunkó volt, vagy szerintem bunkón viselkedett velem...) Az meg olyan kockázatos, mármint annyi rossz tapasztalatom van már sajnos... :S Közvéleménykutatás! :)

2015. márc. 19. 14:02
 1/7 anonim ***** válasza:

Attól függ, hogy miből állt az a bunkóság.

Nekem egyáltalán nem fontos, hogy kedves legyen, azt a pár percet kibírom egy morc dokival is, csak tudja a dolgát.

2015. márc. 19. 14:06
 2/7 anonim ***** válasza:
Számomra mivel nőgyógyászati/lelki síkon is van egy alapproblémám, ezért számomra kifejezetten fontos, hogy az orvosom mind szakmailag, mind emberileg toppon legyen. Ha velem a dokim csak egyszer is bunkó lett volna, vagy lekezelő már sarkon is fordultam volna. Ilyet egyébként tényleg nehéz találni még ajánlások útján is, de nem lehetetlen. Tény, hogy a nőgyógyász nem lelki panaszokat kezel, de azokra is oda kell figyelnie, egy jó nődoki odafigyel, mivel összefüggnek a lélek gondjai a fizikai gondokkal. Továbbá miért kéne olyan orvosnak kutakodnia benned, ha szakmailag profi is, akiben te emberileg nem bírsz megbízni és a rendelőjében nem tudod magad elengedni? Az utóbbi kérdés az amolyan költői kérdés volt a részemről, nem várok rá választ. :)
2015. márc. 19. 14:12
 3/7 anonim ***** válasza:

Nekem fontos, hogy kedves legyen. Minden dokim, nem csak a nőgyógyász.

Mert annak a bizonyos szervnek a végén, amit vizsgál, lóg egy ember is. És az a legfontosabb. Ha nem szereti az embereket, ne foglalkozzon ilyen munkával.

Ha egy orvos bunkó, az ember egy csomó mindent nem is mer mondani/kérdezni. És feszeng, ami nem jó.

A legelső nőgyógyászos élményem borzasztó volt.:

19 voltam. Nem tudtam mi a protokoll, mit miért kérdez. Zavarban is voltam. Kérdezte, szűz vagyok-e még? Van-e barátom? Mondom: nem vagyok, van barátom, de még nem tartunk ott(azt hittem ez fontos infó, hisz a kettőnek köze van egymáshoz) Erre kiröhögött, hogy kit érdekel, hol tartunk. Na kösz. Úgy elszégyelltem magam, hogy még az eredményekért sem mentem vissza.

25N

2015. márc. 19. 14:30
 4/7 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat, és igen, jogos a kérdés, hogy mi számít bunkónak...

Konkrétan az történt, hogy egyrészt rám akarta tukmálni a babaváró vitamint, mert h azzal mentem oda, h tán becsúszott, pedig mondtam neki, hogy nem készülök gyereket vállalni jelenleg, ő meg mondja, hogy ezt attól még három hónappal korábban kell elkezdeni szedni, én meg ott győzködöm, hogy de nem érted, hogy nem akarok gyereket...? Milyen megalázó már... Oké, ez a dolga, értem én... Aztán meg alapból is változó, hogy ki mennyire artikulál, amikor beszél, de ő szerintem feltűnően, és ez még nem lenne probléma, csak mivel anyanyelvemként sajnos csak a magyart tudhatom, magyarul meg sajnos főként csak Magyarországon beszélnek, ezért tán lassabban beszélek és tán lassabban is értem meg a dolgokat másoknál, és amikor olyan szinten túlartikulálva és lassan, sz-é-t-h-ú-z-v-a beszélt, hogy konkrétan úgy éreztem magam, mintha értelmi fogyatékosnak nézne, akkor valahogy elment a kedvem a további kérdezősködéstől, pedig ráadásul utolsó voltam a aznap, direkt, mert gondoltam, akkor legalább nem siet (dehogynem, így meg pláne, hiszen otthon meg kihül a bableves, mondta a barátnőm...), és a végén így túlartikulálva-elhúzva is elhadarta a mondandóját, majd kinyitotta az ajtót és elköszönt - én meg köpni-nyelni nem tudtam, mert kb. sokkot kaptam ettől, úgyhogy kimentem, mint egy jól nevelt jókislány, majd magam sem tudom, hogy miért, de vagy tíz percig sírtam még a magamra zárt wc-ben... Mondom, lehet, h én vagyok túlérzékeny, pms, túl fáradt, akármi, de szóval azóta is ezen filózom, hogy most akkor emiatt keressek másik orvost...? Vagy inkább legközelebb mondjam el neki, hogy nem bánnám, ha embernek nézne, attól még, hogy nem vagyok helyi anyanyelvi, lehet velem normálisan is beszélni - vagy fölösleges feszültségkeltés...? Aaaaaj, nem tudom... :S

2015. márc. 19. 15:02
 5/7 anonim ***** válasza:

Keress mást!

Én anno a kínai főnöknőmet kísérgettem nődokihoz. 3 dokinál jártunk, mire a 4. jó lett. (Jó lett volna az első is, de az meg nyugdíjba ment 2 hétre rá.)

Attól, hogy valaki külföldi, még nem hülye. És sokszor nem is kell artikulálni, csak több szinonímát használni.

2015. márc. 19. 15:53
 6/7 anonim ***** válasza:
Hát, nem tudom. Én, ha találok egy mesterembert, aki gyönyörűen kicsempézi a fürdőszobámat, baromira nem azt fogom nézni, hogy vigyorogva, vagy morcosan teszi ezt.
2015. márc. 20. 16:14
 7/7 A kérdező kommentje:
Na jó, de azért tegyünk már különbséget a fürdőszobánk és a saját két lábunk közt lévő lyuk(ak) között... Vagy nekem legalább is határozottan van különbség, abból a szempontból, hogy mennyire érdekel, hogy pl. ki mit csinál ott... És valószínűleg ezzel nem vagyok egyedül... Te tán fiú vagy, hogy ennyire nem érted ezt...?
2015. márc. 20. 17:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!