A condiloma szemölcsök a HPVtől lehetnek? Akkor most megkaptam?
Figyelt kérdés
A barátom régen megkapta a HPV-t. Én mellette kaptam el condilomát, amit a condyline- ecsetelő szépen levitt. Az orvos csak annyit mondott, hogy condiloma. Utána terhes lettem és a 2. hónapban elvetéltem. Lehet összefüggés? Ha még nem kaptam el, mit tegyek, hogy el ne kapjam? A párommal lehet vmit csinálni (lappangó) Szerintetek?2010. febr. 16. 11:37
1/5 anonim válasza:
Szia, a kondilómát a HPV vírus okozza, tehát ha kondilómád van, biztosra veheted, h HPV-is. Ha a párodnak nincsenek tünetei, akkor kezelni nem kell, viszont az immunrendszert nem árt erösiteni, mert ugy tisztulhat ki a szervezetböl a virus. Te is szedj immunerösitöt, h ne térjen vissza a betegség. Ha tünetmentes vagy, az sajnos nem jelenti azt, h virusmentes is. Ha megszabadulsz a virustóol, akkor szabadulsz meg végleg a kondilómáktól is.
2/5 A kérdező kommentje:
anno az orvos nem mondta h hpv! lehetséges, hogy én ne kapjam el?
2010. febr. 16. 14:26
3/5 anonim válasza:
a condilómát a HPV vírus okozza. Tehát olyan eset sajnos nincs, h valakinek condilomája legyen, de mellette HPV-negativ.
4/5 Sündi válasza:
Na neeeee....
Ha condylomája van valakinek,akkor el kell menni orvoshoz.
Ha a párodnak nincs,AKKOR IS! Fertőz. Még a törülközőn is megél a vírus egy ideig,így is fertőz.
Ha nőnek van: nőgyógyász,ha férfiak van: urológus.
Utána bőr és nemi beteg gondozó. Ott csinálnak vizsgálatot.
(kenetet vesznek(minta),amit elküldenek citológiai vizsgálatra) Ez 3,500 Ft.
Kapsz immunerősítőt,én Isoprinosine-t kaptam. Azt szedi az ember fél évig és elvileg minden ok.
De a HPV-nek sok fajtája létezik,kb 100. Mindenképp el kell menni vele orvoshoz,mert a nőknél méhnyakrákot okoz,ezért hülyeség,amit mondtak,hogy nem kell rá figyelni.
5/5 anonim válasza:
..férfiaknál laphámrákot..stb.több, mint másfél évig élt bennünk a vírus, engem műtöttek, férjem leletét most várjuk vissza. Remélem már minden ok lesz. Szörnyű egy betegség ez a hpv..kínlódtunk vele rendesen! Remélem azóta már ti is meggyógyultatok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!