Hétfő óta antibiotikumot szedek. Gombásodom?
az antibiotikumtól (Curam) megy a hasam és a végbélnyílásomnál viszketni kezdett.
már máskor is volt hüvelygombám, akkor is hasonlóan kezdődött.
dokihoz jelenleg nem tudok elmenni, ezért kérdezem tőletek. most is gombás vagyok?
Igen, ez szinte mindnkinél gombás tünetet okoz, de valamiért az orvosok "elfelejtenek" erre figyelmeztetni.
Nyugodtan menj csak a nőgyógyászhoz ilyenkor, hagyd ott a pénzed és majd kapsz tanácsot, hogy hüvelygomba helyreállítót kell mindig használni az antibiotikumhoz.
Vegyél a gyógyszertárban hüvelyflóra helyreállítót és esetleg Canesten combit.
Figyelmeztetni kellett volna a dokinak.
Nekem antibiotikum velejárója sajnos a gomba. Ahogy mondjuk az is, hogy az emésztésem felmondja a szoláglatot. Ha nem lenne elég betegség esetén az antib. és az egyéb gyógyszerek költségét elviselni, akkor még vennem kell probiotikumot is, mellé pedig gombára is valamit.
Én a Canestent nem javaslom. Nem azért, mert nem jó, hanem mert én érzékeny lettem rá, így másnak sem ajánlom jó szívvel. Először azt hittem komolyabb lett a fertőzésem, pattanás szerű fehér pöttyeim jelentek meg, azt mondta a doki ez is lehet a gombásodás egy tünete. Amikor másodszorra is a Canesten kombi után jöttek ki ilyen tüneteim, akkor már az volt a vélemény, hogy érzékeny vagyok rá, többé ne használjam.
Azóta ha előjönne mindig Pevaryl kúpot és krémet használok, ezek nekem nagyon bejöttek, gyorsan elmúlasztják a kellemetlen tüneteket. Mellette immunerősítésnek grapefruit mag cseppet iszok, ez is jó rá állítólag.
Számomra érthetetlen, hogy az orvosok miért nem figyelmeztetnek erre minket!
Természetesen én is így jártam.
Szia.
Egy időbe nekem is sokszor kijött a gombám. Azonban mióta teafaolajat használok semmi bajom. 6-8 cseppet szoktam cseppenteni a fürdővizembe és üldögélek benne 15-20 percet. Amikor menstruálok a tamponomra teszek belőle egy cseppet. A fehérnemúűdet is lehet vele fertőtleníteni. Egy csepp a bugyiba, pár percet vársz és felhúzod. Sokan a hüvelyflóra helyreállításra a drága 3000 ftos kúpok helyett a "joghurtos tampont" használják és állítólag ez is nagyon hatásos. A teafa gombaölő már a nagyanyáink is ezt használták. Én merem ajánlani kipróbálásra!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!