Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mit tegyek a hüvelygombával?

Mit tegyek a hüvelygombával?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Már tavaly augusztus óta küszködök a hüvelygombával. Valószínűleg most újra, azaz hatodjára is visszajött. Az első pár alkalom azért volt sikertelen mert a páromat nem kezeltem. A harmadik alkalomnál alkalmaztuk a páromnál is a Canesten krémet. Akkor jó volt körülbelül másfél/két hónapig.

Ezután fordultam csak nőgyógyászhoz, amit mostanra már nagyon sajnálok.

Elsőre azt mondta gomba, kaptam rá Fluconert illetve a páromnak is be kellett vennie egy szemet ebből a gyógyszerből. ( A gyógyszertárban Micosyst- gyno volt, de lényegében az ugyanaz.)

A legutolsó alkalommal ismét meglátogattam, de akkor már sárgás folyásom is volt. Azt mondta kevert fertőzés, tehát bacim is van és azt mondta, hogy valószínűleg nem a páromtól kapom el folyamatosan, hanem bennem van, hisz neki semmi tünete sincs(de tudom, hogy a férfiaknál ez tünetmentesen is előfordulhat). Kaptam Klion-D 100-at, hüvelytabit és pimafucin krémet. A párom párszor bekente magát én elhasználtam a gyógyszert. Ma jött meg a menstruációm,de már pár napja érzékeltem a fehér, krlmszerű folyást és nagyon-nagyon enyhe, szinte észrevehetetlen viszketést. Viszont amikor tegnap este együtt voltam a barátommal, akkor fájt az együttlét. Szóval nagyon úgy tűnik, ismét doki.

Minden egyes kezelés után hüvelyflóra helyreállítót, Lactofeelt használtam.

A kérdésem, hogy kinek milyen tapasztalatai vannak a hüvelygombával és a bacis fertőzésekkel kapcsolatban? Ki hogyan gyógyult meg és mikor?

Kezdek kicsit már kiborulni attól, hogy amióta szexuálisan aktív vagyok két hónapnál többet nem töltöttem el úgy, hogy végre egészségesnek érezhettem magam és folyamatosan az jár a fejemben, hogy na mikor jön már elő újra?!

Köszönöm a válaszokat!

19/L

2015. márc. 12. 17:15
 1/6 anonim ***** válasza:
0%
Főzzél belőle gombapaprikást.
2015. márc. 12. 17:30
 2/6 anonim ***** válasza:

Én azt gondolom, hogy valami lelki eredete van a vissza-vissza térő tünetnek. Azt gondolom ez valami tisztulást jelent, valami helytelenségtől. Ami a nöiesség terén van. Valami nem helyes dolognak a következménye, itt keresgélj, hátha valamire rájössz ami kiválthatja. Mert a kiváltó okot is kell kezelni, illetve ami az ok-és-okozat feltárása.

Lehet, hogy szüneteltetni kéne a sexust egy ideig.

2015. márc. 12. 17:32
 3/6 A kérdező kommentje:

Ma voltam elsőre együtt a barátommal két hét után, most pedig semmiféleképpen nem, hisz menstruálok.

A lelki okokat pedig maximálisan kizárom. Sokat teszek a nyugalmamért, mosolygós vagyok vidám. Gyakran járok el szórakozni, kikapcsolódni, eleget alszom. Az egészséges stressz pedig természetesen benne van az életemben, az egyetem miatt, de nem vészesen. Nem görcsölök semmin sem, általában.

Kedves első válaszoló! :) Neked azt kívánom, hogy ha lány vagy, tapasztald meg ezt, de ne csak egyszer-kétszer. Ha pedig fiú, szintén van pár nemi betegség, ami nem kellemes, hisz te is elkaphatod a gombát! :) Jó étvágyat a paprikásodhoz!

2015. márc. 12. 18:01
 4/6 anonim ***** válasza:
Belsőleg /gyomorba/ szedj probiotikumot, de olyat amit gasztroenterológus orvosok is ajánlanak.
2015. márc. 12. 20:28
 5/6 A kérdező kommentje:
Most próbálom elhagyni a szénhidrátot, ami ugye eteti a gombát, és minden olyat ami elősegíti a szaporodását. Afféle Candida-diéta. Ez hatásos lehet? Kinek vált már be?
2015. márc. 12. 22:52
 6/6 anonim válasza:
Vagy megcsal a kolbászod ennyi! :D
2015. ápr. 13. 22:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!