Van valami jó házi módszer hüvelyi fertőzés ellen? (nem gomba, hanem fertőzés)
Ahogy mondod. :-)
Igen, irány a nőgyógyász. Ezzel kellett volna kezdened. Nőgyógyászhoz járni nem ciki, hanem "felnőttes" dolog. Inkább ezt tennék a lányok cigizés helyett, nem igaz? :-)
Ha ez ilyen régen tart, akkor jobb, ha elmégy nőgyógyászhoz. Vannak tinédzser-ambulanciák. Kérhettek előre telefonon időpontot.
Ha nem viszket, és nem túl büdös, akkor lehet, hogy nem betegség, hanem természetes hüvelyváladék. Az a ciklus során változik. Először nincs, később fehéres, tapadós, a ciklus közepén bővebb, nyúlósabb. van, akinél olyan sok, hogy tisztasági betét kell. később megint sűrűbb, a menstuáció előtt.
A fokhagymás ötlet Franziska von Au: Házi receptek c. könyvéből származik.(Magyar Könyvklub 2003) Mi minden fertőzéses betegséget hagymával, fokhagymával vagy mézzel kezelünk - ezért logikusnak tűnt. Kipróbáltam, bevált. A géz steril, tehát semmi bajod nem lehet(persze, úgy kell kötni, hogy ne csússzon ki, könnyű legyen levenni.
De ezt akkor tudod használni, ha már tampont használtál.
Ha csak egy kicsit felborul a hüvelyflórád 8vagyis csak kis kényelmetlenséget érzel, enyhe viszketést, bővebb folyást), akkor egy-két napig kenhetsz egy betétre házi túrót - vagy élőflórás joghurtot, és ezt viseled, naponta 3x cseréled, s ez helyreállíthatja a hüvelyflórát. Elegánsabbaknak ugyan ezt a célt szolgálja a drogériákban kapható Laktacid Femina termékcsalád [link]
Szerintem nincs betegséged, de ha büdi vagy viszket, akkor lehet. Mindenesetre elmehetsz a tini-nőgyógyászhoz, lassan úgyis illő már megismerkedni vele. És megnyugtat, vagy kikezel - bármelyik jó. Anyukád, vagy barátnőd elkísér. Anyunak elég ennyit mondani"Folyásom van, kísérj el a tinédzser nőgyógyászhoz!"
Én 6 évig éltem abban a tudatban, hogy súlyos betegségem van, holott csak a természetes élettani hüvelyváladék volt.
135 az IQ-m, később diplomát is szereztem - a félszegség nem az észtől függ. Szégyellős voltam, és senki nem elmlítette, hogy ez normális is lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!