Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mammográfiára tényleg nem...

Mammográfiára tényleg nem mehetek a szoptatás ideje alatt? Miért?

Figyelt kérdés
37 éves vagyok, 1.5 éve szoptatok. előtte a terhesség miatt nem tudtam menni, korábban pedig mert 35 alatti voltam, nem tartottam indokoltnak. Igaz, hogy az anyatejet sugárzás éri, és ezért nem szabad ebben az időszakban?

2015. febr. 26. 11:57
 1/5 anonim ***** válasza:
55%
Igaz,illetve lehetnek a melledben különböző kis csomók,amik megtévesztőek,igy felesleges idegeskedéstől kiméled meg magad.40 felett ajánlott,pl én 2 éve elmentem 39 évesen,most vártam volna a behívót,de nem küldtek.
2015. febr. 26. 11:59
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszi a választ!:) Én azt hittem, 35 éves kortól ajánlott. De ha 40, akkor még van egy kis időm. Örülök neki, van bennem egy para ettől a vizsgálattól.
2015. febr. 26. 12:04
 3/5 anonim ***** válasza:
72%
Pont azert amiert terhesen sem rontgeneznek meg.
2015. febr. 26. 12:13
 4/5 anonim ***** válasza:
Én szoptatás alatt el nem múló csomót fedeztem fel a mellemben. Megijedtem, elmentem gyorsan maszek UH-ra. Kiderült, hogy csak egy tejtágulat, a doktornő kedvesen elmondta, hogy nem érti miért erőltetik a mammográfiát, mikor a mell uh ugyanolyan hatékonyságú, sőt ha a mammográfián látnak valamit, akkor továbbküldik az illetőt mell uh-ra is, érdekes ez a magyar egészségügy. A mammográfia káros folyamatok elindítója is lehet.
2015. febr. 26. 13:04
 5/5 anonim ***** válasza:

Nekem meg pont azt magyarázta a doki, hogy azért kell a mammográfia, mert vannak dolgok, amik UH-n nem vagy nem egyértelműen látszanak.

A két vizsgálat együtt a legjobb.

Szoptatósan pedig csak UH lehet.

2015. ápr. 24. 10:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!