Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Pontosan mi lehet a csomó a...

Pontosan mi lehet a csomó a mellemben?

Figyelt kérdés

18 éves lány vagyok és hónapok óta tapintok egy csomót a mellemben. Decemberben voltam emlőultrahangon és az orvos annyit mondott h egy kb ket centi atmeroju jol tapinthato echo szegeny csomo van a mellemben de ő nem gondolja rosszindulatúnak. Biopsziára már nem mentem el.

Szerintetek mi lehet ez pontosan, mert mégcsak meg sem nevezte. Úgy vettem észre h a ciklusommal változóan vannak napok amikor faj es nem tudom nem tapogatni olyan feszito kellemetlen erzes de aztan jobb lesz.

Van masnak is ilyen problemaja? Meg lehet szuntetni mutet nelkul?

Lehet akar pszhihes is? Ez azert erdekel mert par honapja derult ki hogy edesanyamnak mellrakja van es enis azota figyelek ra jobban es faj es nemtudom hogy lehet e hogy egy ekkora csomot eloidezzek pusztan ezert?

2015. febr. 25. 19:53
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

szia, nekem is pont tegnap állapították meg uezt. a dokinő azt mondta, hogy vagy kötőszöveti csomó, vagy pedig egy zavaros(? nem így mondta de ilyesmit értett) ciszta.

azt mondta, menjek biopsziára, mert erre nem lehet 100%-ig mondani, hogy okés, meg kell tudni, h mi ez.

szerintem menjél el te is a biopsziára.

ha jóindulatú, akkor nem kell vele csinálni semmit, ott marad.

2015. febr. 25. 19:58
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Ciszta,meg még ezer egy dolog lehet ami "ártalmatlan " nyugi
2015. febr. 25. 20:00
 3/8 anonim ***** válasza:
Menj el a biopsziára, akkor kiderül, mi van a csomóban. Lehet ciszta, lehet más. Nem egészen értelek, van mellrákos a családban, biopsziára nem mész, és itt várod a választ?
2015. febr. 25. 20:03
 4/8 A kérdező kommentje:

Jo ez most hulyen fog hangzani es nem szeretnem h itelkezzetek de anya nyomatekosan lebeszelt rola h elmenjek biopsziara mert neki mennyire fajt es talan meg mindig meghogy az orvos aki a kozelben megcsinalna az ilyenolyan durva stb.

A doktorno szerint nem ciszta, a kezelolapra fibroadenomat irt amit szinten nemtudom mit jelent a gugli se sokkal tobbet segitett.

2015. febr. 25. 20:10
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

hát én megértem, h nem akarsz menni, én is félek tőle.

csak ugye ha baj van, akkor jobb minél előbb tudni igazából, hogy mentsük, ami menthető.

de nekem még csak tegnap találták meg, így még nem tudtam rendesen átgondolni.

2015. febr. 25. 21:38
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
hármas voltam: nekem is fibroadenomát diagnosztizáltak. Aztán később megoperáltak, mert a csomó nem múlt el semmilyen kezelés hatására. A műtétet egy után döntötték el. A biopszia kicsit fájt csak, inkább kellemetlen volt, de úgy gondoltam, akkor egy kis fájdalmat ki kell bírnom, mint későn sokkal nagyobbat. Röviden: tisztázni kell, mi van a melledben. Anyukádnak gyógyulást kívánok.
2015. febr. 26. 07:39
 7/8 anonim ***** válasza:
kedves utolsó. mivel próbálták kezelni a fibroadenómát, ami nem vált be?
2015. febr. 26. 19:44
 8/8 anonim ***** válasza:
Valamilyen cseppeket szedtem, azt készítették, sajnos nem emlékszem. Egy rövid időre "eltűnt" a csomó, aztán megint tapintható lett, na akkor csinálták a biopsziát. Hormontartalmú készítmény is felmerült, de azt én nem vállaltam, úgy éreztem, beavatkozás lenne a szervezetembe.
2015. febr. 27. 10:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!