Menstruációval összefüggő probléma, van valakinek hasonló? Mitől lehet ez?
Előre is szólok, hogy nem lesz túl szalonképes... Szóval már menstruáció előtt elkezd görcsölni a hasam, meg felpüffedek a rengeteg visszatartott víztől (több kilóval nehezebb is vagyok ilyenkor!), ez eddig rendben is lenne. A görcsök a vérzés első napján szokták elérni az erősségük csúcspontját.
Igen ám, csakhogy ilyenkor a székletem is "visszatartódik". Kipróbáltam: teljesen mindegy, hogy mit és mennyit eszem előtte, egyszerűen nem bírok k*kálni két napig, gyűlik a hasamban, nyomja, feszíti, puffadok, de hiába erőlködöm, nem jön ki; csak utána, ha megindult a vérzés, akkor néhány óra múlva óriási görcsök kíséretében. (Ilyenkor a szaga is más, mint egyébként.) Természetesen ez a plusz nyomás óriási mértékben fokozza a menstruációs görcseimet is. De nem tudok vele mit tenni. (Egyszer kipróbáltam, hogy nem ettem előtte vagy három napig egyáltalán semmit, de nem vált be, mert egyrészt a hasam akkor is gyötrődött, másrészt meg alig volt erőm kiviselni a görcsöket.)
Miért van ez? Tapasztalt valaki hasonlót?
Köszönöm szépen a választ, akkor ezek szerint nemcsak nekem van ez így.
Igen, a borsmenta teát én is szoktam inni, meg csalánteát is, az is segít valamennyit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!