Mi lehet az oka, hogy ebben a hónapban NAGYON erős a vérzésem?
Általában teljesen normális a vérzésem, nem, vagy csak enyhe fájdalmakkal jár, az e havim azonban borzalmas! Már egy hete elkezdtek megduzzadni és fájni a melleim, vasárnap este pedig meg is jött, semmi különös nem volt, de másnap reggelre felerősödött a dolog, és azóta szinte ömlik belőlem a vér! Iskolába járok, de a 6 órát is alig bírtam ki, mert amellett, hogy gyakran görcsöl a hasam, folyamatosan azon kell aggódnom, hogy mikor ázok át.
Órán még nincs baj, de ahogy felállok, érzem, hogy az ülés közben felhalmozódott anyag jön ki belőlem, és már rohanok is a mosdóba, minden szünetet ott töltöttem. Nagy, vastag betét van rajtam, plusz egy nagy köteg vécépapírt raktam a bugyimba, ami át is ázik egy óra alatt. 1,5-2 éve volt hasonlóan erős vérzésem, akkor sem értettem, miért lehetett, borzalmas!
nem tudom, mitol lehet, szerintem valamilyen idokozonkent mindenkivel elofordul. nem szedtel mostanaban valamilyen gyogyszert? lehet, hogy annak az utohatasa.
egyebkent en ajanlom a tampon / betet kombot ilyen esetekre, vagy a wc papir helyett egy kis darab vattat, az jobban szivja a vert.
amugy lehet hogy segitene, ha fogyasztanal ilyenkor napi 3-5 dl kozepesen citromos vizet.
Köszönöm a választ!
Amikor először fordult elő ez, akkor utánakerestem, és én is a citromot találtam, mint megoldást, meg is ettem kettőt töményen, (nagyon elkeseredett voltam :D) és segítette is csillapítani a mennyiséget. Most is alkalmazom ezt a módszert töményen és higítva is, remélem segít.
Semmilyen gyógyszert nem szedtem mostanában, meg egyébként sem emlékszem semmi szokatlanra, ami kiválthatta volna ezt az egészet. Csak reménykedem, hogy a holnapi nap már enyhébb lesz, általában az első 2 nap szokott a legerősebb lenni.
Nekem is ilyen volt ennyi idosen. Nem igazan van ra magyarazat. Lehet fogni a hormonokra, az idojarasra, a Hold allasra, sokmindenre. Ellene nem tehetsz semmmit. A citromos modszer is csak mosolyogtato varosi legenda. Ha epp mukodik, mert pont akkor valtozik a mennyiseg amikor megeszed orulsz, mert azt hiszed talalsz egy tuti modszert, ha meg nem jon be akkor szidod magad. Ez a dolog olyasmi amit 1-2 citrom nem fog befolyasolni. Pont olyan mint a tinik kozt keringo legenda a keslelteto injekciorol.
Ha ilyen eros a verzesed akkor a suliban hasznalj tampont. Barmennyire is felelmetes, meg sok huje pletyka kering rola, sokkal jobban jarsz vele mint a betettel es a citrommal. En is ennyi idosen, jo par kinos eset utan kezdtem el hasznalni. Nem fogja elvenni a szuzesseged, nem fog beragadni, sem fajni. Ki kell tapasztalni a hasznalatat es olyan lesz mintha nem is vereznel akarmilyen eros. Nem kell tobbet a wc-n toltened a szuneteket, es nem lesz tobbet a mindent elaztato erzesed.
32/l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!