Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Ha pcos-es vagyok akkor miért...

Ha pcos-es vagyok akkor miért nem küldtött el engem soha a doki terheléses vérvizsgálatra?

Figyelt kérdés

Mindig csak fogamzásgátlót kaptam, hogy rendszeres legyen a menstruációm, mert anélkül nem is jön meg. Egyszer vettek tőlem vért abban semmi olyan eredmény nem volt ami inzulinrezisztenciára utalna viszont a terhelésest nem csináltatták meg velem. Sőt mikor 5 év múlva egy másik dokit kerestem fel és mutattam neki az ultrahang leletet ő is csak a fogamzásgátlót javasolta, de még csak egy ultrahangra se akart elküldeni, hogy változtak-e cisztáim. Amikor rákérdeztem a diétára azt a választ kaptam, hogy mivel nem vagyok túlsúlyos, nem kell.

Ez most így jó???

Úgy érzem, hogy ez így nincs rendben, mivan ha késöbb derül ki, hogy emiatt akár cukros is lehetek, mert nem kezeltek rendesen ezzel a betegséggel???

2015. febr. 16. 16:10
 1/2 anonim ***** válasza:
Mert a dokik jelentős része csak azt tudja, amit 30 évvel ezelőtt megtanult. Véletlen se veszi a fáradtságot arra, hogy utánanézzen az újabb szakirodalomnak.
2015. febr. 16. 16:39
 2/2 idnaz válasza:
Jogos az aggodalmad! Ne nőgyógyàszt keress, hanem endokrinológust, lehetőleg erre szakosodott intézményben,pl mensmentis.a fogamzàsgàtló ronthat is az inzulinrezisztenciàn, ami tudomàsom szerint minden esetben a pco oka. A nőgyogyik mesterségesen segítenek rà a gyerekre - ha az a cél - ahelyett, h 1. lépésben életmódvàltàst ajànlanának. Addig meg fogigátlót adnak. Az ir-t nevezik a cukorbetegség előszobájának.
2015. febr. 17. 08:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!