Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Ég a nagyajkam és a bőr is...

Ég a nagyajkam és a bőr is hámlik mindkettőn. Mi lehet az oka?

Figyelt kérdés
Nőgyógyászhoz csak 25-ére kaptam időpontot, de egyre jobban idegesít. Reggelre szabályszerűen pikkelyes lesz.
2015. febr. 15. 19:45
 1/5 A kérdező kommentje:

Nem hinném, hogy fertőzés, mert nem büdös a puncim és folyásom sincs. Elképzelhető, hogy 3 év után allergiás lettem az óvszerre?

Nem nagyon tudok másra gondolni.

2015. febr. 15. 19:47
 2/5 anonim ***** válasza:

Új tusfürdő, új fehérnemű, új mosószer? Esetleg lehet, van valami, amiből újat használsz és allergia.

Én nem gondolnám, ha ennyi éven keresztül nem volt gondod a gumival, akkor most attól lenne.

Esetleg mégis csak fertőzés, csak valamilyen más jellegű.

Én azt gondolom, hogy nem is biztos, hogy nőgyógyászatra kéne menned, lehet egy bőrgyógyásszal jobban járnál. Ők is foglalkoznak intim terület gyógyításával.:)

És 25-e szerintem elég messze van, ha esetleg van rá anyagi kereted, akkor elmehetsz privátba is egy bőrgyógyászhoz. Mert sajnos, ha ez nem egy hüvelyi fertőzés, hanem valamilyen allergia, vagy irritáció, akkor a nőgyógyász nem igen fog vele tudni mit kezdeni, még a bőrgyógyász igen, sőt, ha netán mégis hüvelyi fertőzésed lenne, azt is tudja kezelni a bőrgyógyász.

2015. febr. 15. 19:54
 3/5 A kérdező kommentje:

Másfajta Lactacydot vettem, mint szoktam, de már 3 hete azt használom és kb. 1 hete jelentkezett ez a dolog, a használta közben nem érzek semmi furcsát.

A rákszűrés meg amúgy is aktuális lenne márcis végén, ezért kértem a nődokihoz időpontot. Egy magán bőrgyógyász már nem nagyon férnebbele a keretbe, de ha nem javul a helyzet, lehet, hogy bemegyek az sztk-ba, bár nem nagyon van időm ott ülni egész nap - már ha fogadnak egyáltalán időpont nélkül. :S

2015. febr. 15. 20:03
 4/5 anonim ***** válasza:

Ha megfogadod a tanácsom, akkor hagyod a fenébe a Lactacydot! Nem egészséges állandóan ilyet használni! Teljesen megborítja a normál hüvelyflórát, aztán meg majd csodálkozol, ha állandóan fertőzésed lesz.

Vannak bizonyos helyzetek, pl. menstruáció után, amikor lehet hasznos is, de az állandó használata nagyon nem egészséges!

És én nagy valószínűséggel tippelnék, hogy attól vannak a panaszaid! Hagyd abba, mosakodj tiszta vízzel, meg szappannal, vagy normál tusfürdővel.

2015. febr. 15. 20:08
 5/5 A kérdező kommentje:

8 éve használom és nekem diszkomfort érzésem van, ha nem ezzel mosakszom. Soha nem volt még semmilyen fertőzésem.

Én elhiszem, hogy valakinek nem válik be, de én szeretem.

Én pl. a tampont gyűlölöm, de ettől függetlenül nem tartom egészségtelennek, pedig sokak szerint az is az.

Mindegy, amúgy nem használom már pár napja a lactacydot, de nem javult semmit a helyzet. :-/

2015. febr. 15. 20:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!