Az utóbbi időben nagyon feszült vagyok a menzesz alatt. Korábban csak előtte voltam ingerültebb a szokásosnál. Miért van ez? Tehetek ellene?
Harminc éves vagyok, és azt vettem észre, hogy az utóbbi időben menstruáció alatt kész idegbeteg vagyok, teljesen kifordulok magamból. Tudom, hogy nem úgy kellene viselkednem, de nem bírom kontrolálni az érzéseimet. Korábban csak ELŐTTE voltam feszült pár nappal, a menzesz alatt már kevésbé.
Miért van ez? Köze lehet ahhoz, hogy harminc lettem?
És az is változott még, hogy mostanában a menzesz alatt több napon át fáj a hasam/derekam. Korábban ez is "jobb" volt, egy napig görcsöltem, másnap meg mintha elvágták volna. Ma már harmadik napja fáj. Nem csak lelkileg, de fizikailag is rossz a közérzetem.
Egy jó meleg zuhany jót tesz, akkor enyhül a fájdalom, és is nyugszom, na de nem zuhanyozhatok egész nap 5ször... És gyógyszerezni sem szeretném magam, mert nem bízom ezekben a készítményekben, úgy gondolom, hogy rászoktatja szervezetemet a szerekre.
Szerintetek mihez köthető, hogy most változtak a "tüneteim"?
És van valakinek valami jó tippje, mit tehetnék? köszönöm.
30N
Rendszeres mozgás, séta, kocogás, úszás. Nekem ezek váltak be. Nálam is van, hogy ilyen "tüneteket" produkál a menzesz, de ritkán.
24N
Köszi a válaszokat. Igen a séta is jó ötlet, az is segíteni szokott.
Azt nem tudom, hogy ez most a "korral" jár, vagy csak épp rosszabb passzban vagyok mostanában. Lehet, hogy a korral jár, és ezután hárpia leszek minden hónapban egy hétig?? Van ilyen? Ilyenek a nők, hogy csak kemény munka árán tudják kordában tartani az érzéseiket azokon a napokon?
most egyszerre sírok és nevetek magamon :) köszönöm
állítólag ezt komolyan kell venni, és ha egyéb tüneteid is vannak (mellfeszülés, stb) akkor lehet, h érdemes csináltatni egy hormontesztet.
nekem is sajnos vannak tüneteim, és pont jövő héten megyek tesztre.
a ciklus bizonyos napjain lehet csak, erre ügyelj.
szia, van egy hatalmas tünethalmaz, amiből mindenkinél más-más fordul elő.
nekem: mellfeszülés, mellfájdalom, csomók a mellben
méhszájpolipom volt (leműtötték)
menstruációs görcsök,
száraz hüvely
csökkent libidó
pajzsmirigygondok
idegesség
depressziós dolgok
szokásos pms-es lelki tünetek.
most állt össze a kép csak, hogy mindezt okozhatja 1 dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!