Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Életmódváltás miatt kimaradhat...

Életmódváltás miatt kimaradhat a menstruáció?

Figyelt kérdés

Sziasztok. 19 éves lány vagyok. Körülbelül 2-3 hete életmódot váltottam. Egészségesen étkezem, heti 4 alkalommal edzek, ebből 2 alkalom teremben történik (súlyzós edzések, stb.) Úgy hallottam, hogy a szervezetre eleinte ez sokként hathat.

Viszont nagyon úgy tűnik, hogy nem akar megjönni a menstruációm. Jelenleg 10 napja késik. Ami feltűnt, hogy peteéréskor kis mennyiségú pirosas-barnás folyásom volt.

(Párkapcsolatban élek. A barátommal mindig védekezünk, ezért zárnám ki a terhességet!)

Az életmódváltás miatt késhet a menstruációm?

2015. febr. 3. 12:44
 1/5 anonim ***** válasza:

Az életmódváltás nem okozhat ilyet, kivéve, ha már eleve túl sovány voltál, illetve alapvetö tápanyagok hiányzoztak a szervezetednek már ez elött is.

Nem ártana tudni, hogy milyen magas és mlyen súlyú vagy, illetve voltál, amikor kezdted a váltást.

Az, hogy mindig védekeztek, még nem jelent 100%-os biztonságot, a félidös barnázgatás lehet akár beágyazódás jele is.

A helyedben feltetlen tesztelnék, márcsak a biztonság kedvéért is.

2015. febr. 3. 12:56
 2/5 anonim ***** válasza:
Próbálhatod ezzel hitegetni magad, de őszintén, mi köze lenne az egészgées táplálkozásnak a hormonháztartásodhoz? Totózás helyett inkább tesztet vegyél.
2015. febr. 3. 12:57
 3/5 A kérdező kommentje:

158 cm és 44 kg voltam. Tehát nem fogyózok, hanem épp ellenkezőleg, tömeget növelek. Már híztam 5 kg-ot.

Eddig a táplálkozásomra nem figyeltem oda. Nem ettem gyömölcsöket, zöldségeket, volt, hogy napi 2 alkalommal ettem.

Most viszont mindig betartom a napi 5 megfelelő étkezést.

2015. febr. 3. 13:14
 4/5 anonim ***** válasza:
45 kg alatt eddig is csoda, hogy volt, fogyás miatt van, hogy kimarad, vagy erős méregtelenítéskor. A félidős barnázás miatt csinálj tesztet.
2015. febr. 3. 13:43
 5/5 A kérdező kommentje:

Ja igen. Úgy érzem fontos leírnom pár dolgot: Mielőtt a párom felhúzza a gumit, letörli az esetleges előváladékot. SOHA nem élvezett még el bennem (akarom mondani a gumiba). Orgazmus előtt mindig kiveszi. Másik fontos dolog, az esetek 90%-ában ellenőrizzük, hogy nem-e szakadt ki az óvszer.

Így azt hiszem picit érthetőbb, hogy kizártam a terhességet. De persze bennem van a félsz.. Mit gondoltok, így is lehetek esetleg terhes?

(Tesztet majd csak a hét végén tudok venni)

2015. febr. 3. 15:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!